https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/sarapatka-b-urban-j-a-kol-ekologicke-zemedelstvi-v-praxi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ekologické zemědělství v praxi

autor: Šarapatka, B.; Urban J. a kol. | místo vydání: Šumperk | vydavatel: Svaz ekologických zemědělců PRO-BIO | rok vydání: 2007 | počet stran: 502 | cena: 415 Kč
Obálka knihy Nová publikace navazuje na dvě předchozí učebnice ekologického zemědělství, vydané v roce 2003 a 2005. Nabízí aktualizované texty, které si vyžádaly jak nové poznatky, tak legislativní změny i konkrétní požadavky praxe. Souhrnné vydání je kromě škol určeno zejména zemědělské praxi. Je zaměřeno na pěstování rostlin a chov hospodářských zvířat podle NR 2092/91 (EHS) o ekologickém zemědělství (EZ) ve vztahu k ochraně životního prostředí. Zapadá tak do celkového rámce agroenvironmentálních opatření podporovaných z fondů Evropské unie v jednotlivých zemích. Nedílnou součástí knihy je i historie EZ, kvalita bioproduktů, welfare hospodářských zvířat, přechod podniku na EZ a ekonomika ekofarem. Neřeší otázky zpracování a marketingu, tato problematika si jistě zaslouží pozornost a v budoucnu i samostatnou publikaci. Cílem vydání publikace je pomoc dalšímu rozvoji tohoto moderního způsobu hospodaření šetrného k životnímu prostředí, chovaným zvířatům a prostřednictvím biopotravin i k nám, lidem. Práce autorského kolektivu vydáním této knihy nekončí, pro poradce a pedagogy jsou připravovány odborné příručky, metodiky a výukové prezentace, ve kterých budou poznatky dále aktualizovány a předávány studentům i praxi. Distribuci zajišťuje například PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců Šumperk.
autor: Šarapatka, B.; Urban J. a kol.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist