https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/schtzing-frank-zpravy-z-hlubin-odhalena-tajemstvi-oceanu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zprávy z hlubin Odhalená tajemství oceánů

autor: Schätzing, Frank | místo vydání: Praha | vydavatel: Knižní klub | rok vydání: 2007 | počet stran: 440 | cena: 237 Kč
Zprávy z hlubin Odhalená tajemství oceánů Autor světového bestselleru Vzpoura oceánů v této populárně-naučné knize přibližuje oceán jako úžasný ekosystém, odhaluje jeho tajemství a seznamuje s jeho vývojem. Člověk a moře. Pozoruhodný vztah, který se vyznačuje láskou i nenávistí, nevědomostí i romantickými představami, zvědavostí i nezájmem. Jak vlastně funguje tento obrovský systém, z něhož jsme vzešli a o němž víme méně než o kosmu? Jak mohl v praoceánu vzniknout život a kde se vůbec vzala všechna ta voda? Proč se evoluce vydala právě touto cestou, a ne některou alternativní? Mohla nás přece stejně dobře proměnit v inteligentní tekuté matrace naplněné vodou. Každopádně to jednou zkusila - a téměř to zvládla. Zabralo jí to čtyři a půl miliardy let tajných dějin, obrovských dramat, úžasných obratů a ojedinělých vynálezů, jakými jsou fotosyntéza, sex nebo lidé.
autor: Schätzing, Frank

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist