https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/souleimanov-emil-a-kol-energeticka-bezpecnost
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Energetická bezpečnost

autor: Souleimanov, Emil a kol. | vydavatel: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk | rok vydání: 2012 | počet stran: 262 | cena: 280 Kč
Nárůst spotřeby energetických surovin, bez nichž je chod moderního života nemyslitelný, ukazuje, nakolik jsou a ještě více budou země Evropské unie, včetně České republiky, závislé na jejich dovozu. Využití řídnoucích zdrojů je v současném světě značně konkurenční záležitostí, neboť zajištění stabilního přísunu těchto surovin za přijatelné ceny s sebou nutně přináší nutnost zajištění politického vlivu v oblastech a zemích, které tyto suroviny produkují, s tím, že roste i politický význam produkujících zemí. Cílem publikace je osvětlit fenomén energetické bezpečnosti v současném světě, jehož význam implikuje bezpečnost exportu, importu, tranzitu zdrojů i politické aspekty, které obchod s neobnovitelnými a čím dál deficitními zdroji energie nutně doprovází. Důraz je kladen na problematiku dvou klíčových surovin, ropy a zemního plynu, s přihlédnutím k energetické bezpečnosti EU a řady světových regionů významných z hlediska zkoumané problematiky – Perského zálivu, Kaspického moře, Latinské Ameriky i Oceánie.
autor: Souleimanov, Emil a kol.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist