https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/statnikova-pavla-povodne-a-zaplavy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Povodně a záplavy

autor: Státníková, Pavla | vydavatel: Paseka | rok vydání: 2012 | počet stran: 196 | cena: 350 Kč
Obálka knihy Povodně a záplavy Kniha Povodně a záplavy mapuje katastrofy způsobené vrtochy řeky Vltavy od nejstarších dob po ničivé povodně v roce 2002, k jejichž desátému výročí vychází. První zmínka o záplavách na území Prahy se objevuje již v Kosmově kronice a velká voda se pak vrací do města s železnou pravidelností po celý středověk a novověk. Nejstarší zprávy o povodních se zachovaly díky kronikářským zápisům, později se začaly objevovat přesnější záznamy počasí a průběhu katastrof. Z pražských povodní z let 1890, 1920 a 1940, kterým je vedle těch posledních z roku 2002 věnován v knize největší prostor, se zachovalo mnoho unikátních snímků, které dokumentují jak řádění vodního živlu v Praze, tak proměny našeho hlavního města.
autor: Státníková, Pavla

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist