https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/storl-wolf-dieter-jsem-soucasti-lesa
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jsem součástí lesa

autor: Storl, Wolf-Dieter | místo vydání: Praha | vydavatel: Kořeny | rok vydání: 2016 | počet stran: 268 | cena: 322 Kč
Jsem součástí lesa Wolf-Dieter Storl, známý svým blízkým, hlubokým a inspirativním vztahem k přírodě, živě a poutavě vypráví o svém životě - útlém dětství v poválečném Německu, emigraci do Ameriky, studiu a akademické kariéře. Tu mění za život v přírodě - cestuje s čejenskými indiány, pobývá a medituje se sádhuy v Indii, pracuje se sedláky v Emmentalu, je zahradníkem ve Švýcarsku ve venkovské komunitě. A všude se setkává s osobnostmi, které mu ukazují vstup do jiného světa - světa mýtů, legend a léčivé síly rostlin. Celým vyprávěním se prolíná hluboké pochopení přírody a znalosti lidového léčitelství. Wolf-Dieter Storl (nar. 1943) Kulturní antropolog a etnobotanik. Vyučoval dvacet let na různých univerzitách v USA, Indii a Evropě. Autor více než 20 knih, z nichž česky vyšly - Magické rostliny Keltů, Zahrada jako mikrokosmos, Šamanské techniky a rituály, Léčivé a kouzelné byliny mezi dveřmi a brankou, Přírodní léčba boreliozy, Čarovná moc rostlin, Bylinářské tradice moudrých žen a mužů aj. Žije se svou rodinou na samotě v Allgäu v alpském podhůří v jižním Německu.
autor: Storl, Wolf-Dieter

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist