https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/stys-stanislav-vetvicka-vaclav-most-v-zelenem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Most v zeleném

autor: Štýs, Stanislav; Větvička, Václav | místo vydání: Hněvín | vydavatel: Hněvín | rok vydání: 2008 | počet stran: 256 | cena: 490 Kč
Most v zeleném „Z Mostu se stává kvetoucí zahrada, město obklopené lesy a zelení,“ píše v úvodu známý popularizátor květeny Václav Větvička. Hlavní část výpravné publikace však tvoří fotografie z dílny Stanislav Štýse, který svým objektivem zmapoval nejen samotné město Most, ale také jeho široké okolí. „Donedávna ještě černý Most poslední dobou výrazně zezelenal. Oproti stavu před těžbou, kdy se jednalo o zemědělskou oblast, zde díky rekultivacím přibylo lesů, parků, ovocných sadů, vinic, vodních ploch, zahrádkářských osad, ale i hřišť, sportovišť a ploch s rekreační funkcí,“ vysvětluje Štýs. Kniha v mnohém vybočuje z titulů, které byly dosud o Mostě napsány, protože ukazuje město ve zcela novém světle. Most v zeleném je již sedmou publikací z regionální řady místního vydavatelství. V minulosti již vyšly tituly Most Jiřího Baláše, Zmizelý Most, Magický Most, regionální vlastivědy Mostecko a Chomutovsko a vzpomínková knížka na herce Karla Nonnera. V přípravě je pak kniha Most – nedokončené město, která čtenářům přiblíží výstavbu nového Mostu.
autor: Štýs, Stanislav; Větvička, Václav

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist