https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/suta-miroslav-chemicke-latky-v-zivotnim-prostredi-a-zdravi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Chemické látky v životním prostředí a zdraví

autor: Šuta, Miroslav | místo vydání: Brno | vydavatel: Veronica | rok vydání: 2008 | počet stran: 61 | cena: 65 Kč
Obálka knihy Aniž si to možná uvědomujeme, stala se chemie v nejrůznějších podobách součástí dnešního životního stylu. Kromě toho, že mnohdy zvyšuje naše pohodlí, přináší i mnoho rizik pro životní prostředí i pro lidské zdraví. Tato publikace poskytuje základní přehled o tom, kde a v jakých podobách se kolem nás chemické látky vyskytují a jak ovlivňují životní prostředí a nejen naše zdraví. Odborný text je uveden kapitolou o negativních účincích chemických látek na zdraví obecně a následují kapitoly o potravinách a nápojích, o pesticidech, potravinářských aditivech, plastech, vybraných průmyslových chemikáliích. Každá kapitola pracuje s chemickým názvoslovím, shrnuje rizika a nabízí rady, jak chemické látky nahradit nebo se jim zcela vyhnout. Publikace je ke stažení zde nebo je tištěná verze k objednání v e-obchodě Veronicy.
autor: Šuta, Miroslav

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist