https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/svobodova-jana-a-kol-malo-znama-kamcatka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Málo známá Kamčatka

autor: Svobodová, Jana a kol. | místo vydání: Praha | vydavatel: Academia | rok vydání: 2003 | počet stran: 200 | cena: 255 Kč
Málo známá Kamčatka je nejen poutavým čtením o tomto dlouho zapovězeném poloostrově, ale i zdrojem nových znalostí z tamní i světové historie, biologie a geologie. Kamčatka představuje pro geology zcela unikátní přírodní laboratoř, na příkladech z tohoto poloostrova jsou populární formou vysvětleny různé geologické jevy a procesy probíhající na Zemi v geologické minulosti. V knize se prolínají kapitoly cestopisné, tvořené přepisem deníků, a popisné, zaměřené na geologickou minulost i současnost a popisující především sopečnou činnost a jevy, které s ní souvisí. Cestopisná část přináší autentické zážitky z putování autorů po Kamčatce - deníky, vznikající ze dne na den a vystihující jejich momentální pocity a nálady, euforii i určitá zklamání, popisují vzpomínky na setkání s medvědy, kamčatský podzim, „rybalku“, náročné pochody a výstupy i na přívětivé obyvatele Kamčatky. Publikace je doplněna terminologickým slovníkem, stratigrafickou tabulkou geologických období, seznamem použité literatury a především množstvím barevných dokumentárních fotografií Pavla Štěpánka.
autor: Svobodová, Jana a kol.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist