https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/valuskova-milena-trinact-zastaveni-v-moravske-krajine
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Třináct zastavení v moravské krajině

autor: Valušková, Milena | vydavatel: Fontána | rok vydání: 2011 | počet stran: 187 | cena: 350 Kč
Obálka knihy Milena Valušková zve všechny čtenáře do míst, jejichž mlčenlivé tajemství občas, nečekaně, promlouvá k lidským duším. Řeč krajiny není jednoduchá, vyslyšet ji lze jen někdy. Musí se na ni čekat, naslouchat, raději se zastavit nebo alespoň opatrně našlapovat, nepoplašit, být vnímavý ke svátečnímu. Objevit chvíle, kdy si tě sama najde. V internetových vyhledávačích tuto řeč krajiny nenajdeš, musíš jít naproti. Cesta tam a zase zpátky. To zpátky je důležité. Kniha zve k prožitku tajemství, které se ukrývá za hradbami měst, za zdmi nejnavštěvovanějších památek, za horizontem všech anket o různá krajská „nej“. Žádný zázračný turistický div, jen udivený poutníkův obdiv. Tak vítej doma, v nížině, která nevypadá, ale přece jen nenápadně nabízí svou jedinečnou krásu.
autor: Valušková, Milena

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist