https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/velfel-petr-a-kolektiv-energie-pro-rodinny-dum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Energie pro rodinný dům

autor: Velfel, Petr a kolektiv | vydavatel: Paradise studio | rok vydání: 2010 | počet stran: 174 | cena: 168 Kč
Energie pro rodinný dům Kniha je určena zájemcům o vlastní bydlení a úsporný provoz domu. Představuje nové materiály, techniky a technologie, orientované na podmínky českého trhu. Kniha rozebírá moderní stavební technologie a materiály pro výstavbu nových rodinných domů a objektů pro bydlení s ohledem na energetické úspory, porovnává kvalitativní parametry otvorových výplní a nabízí rady pro správný výběr oken a dveří. Pozornost je věnována nízkoenergetickým a pasivním domům, jejich provozním charakteristikám a principu jejich fungování. Samostatná kapitola o zateplování porovnává tepelně-izolační materiály a představuje postupy zateplování novostaveb i starších domů. Vytápění rodinného domu výrazně zasahuje do života jeho obyvatel a vypovídá mnohé o jejich životním stylu. Proto se kniha věnuje technickým aspektům výběru vhodného topného systému, řeší ekonomiku provozu a hledá optimální řešení návrhu včetně nejmodernějších způsobů, jako jsou tepelná čerpadla, solární systémy a moderní technologie pro ohřev vody. Velká kapitola o energetických a provozních úsporách je věnována využití dešťové vody v domácnosti, řešení ohřevu vody v bazénu, výběru úsporných domácích spotřebičů a efektivnímu využití elektroniky pro řízení domácnosti. Na praktických příkladech jsou představeny realizace inteligentního a aktivního domu. Kniha je vybavena bohatým obrazovým a fotografickým materiálem. Součástí knihy jsou i prezentace firem, působících na českém trhu.
autor: Velfel, Petr a kolektiv

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist