https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/voda-ve-vesmiru-na-zemi-v-zivote-a-kulture
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Voda ve vesmíru, na zemi, v životě a kultuře

autor: | místo vydání: Praha | vydavatel: Radioservis | rok vydání: 2012 | počet stran: 672 | cena: 499 Kč
Obálka knihy Téměř sedmisetstránková publikace představuje vodu, živel, základní podmínku života na naší planetě, z nejrůznějších perspektiv. Členy autorského kolektivu vedeného editorem Josipem Kleczekem jsou známí čeští vědci a tvůrci – například Jan Sokol, Václav Cílek, Ilja Hurník, Jan Petránek, Ján Zákopčaník a další. V pětašedesáti kapitolách seznamují čtenáře přístupným a čtivým způsobem s chemickými a fyzikálními vlastnostmi vody, s její úlohou v národním hospodářství, s problematikou legislativy vodních ploch a toků, s její léčivou i ničivou silou, vyprávějí příběh vody v umění, mýtech, náboženství a lidské komunikaci. Texty jsou provázeny množstvím barevných ilustrací.
autor:

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist