https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/vseobecny-atlas-sveta-do-kazde-rodiny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Všeobecný atlas světa do každé rodiny

autor: | místo vydání: Brno | vydavatel: GeoClub | rok vydání: 2008 | cena: 178 Kč
Všeobecný atlas světa do každé rodiny Všeobecný atlas světa je svým kompletním souborem obecně zeměpisných map určený doslova pro každou domácnost jako základní zdroj regionálních zeměpisných informací. Zároveň je prvním atlasem světa na našem trhu, který se podrobněji věnuje i České republice a Slovensku. Přehlednou politickou a fyzickou mapu světa doplňují mapy klimatických rekordů, hlavních světových jazyků a náboženství a lexikální přehledy jednotlivých kontinentů včetně geografických rekordů (nejvyšší hory a činné sopky, největší ostrovy jezera a přehrady, nejdelší řeky, největší města včetně aglomerací, nejdelší tunely a mosty). Každý světadíl je uveden mapou politického uspořádání a podrobným lexikálním přehledem nezávislých států i závislých území. U významných států můžeme kromě základních demografických a hospodářských údajů (rozloha, počet obyvatel, státní zřízení, správní členění, největší města, průměrný roční přírůstek obyvatel, očekávaná délka života při narození, hlavní etnické skupiny, náboženství, měna a HDP) najít také přehled administrativních celků včetně jejich rozlohy, počtu obyvatel a správního sídla. Všechny geografické údaje aktualizované k červnu r. 2007 vycházejí z oficiálních čísel mezinárodních institucí a pomáhají s orientací v nepřehledné spleti dat dostupných na internetu. Jednotlivé části světadílů jsou zobrazeny na obecně zeměpisných mapách v jednotné měřítkové řadě tak, aby bylo možné srovnání velikosti regionů. Podrobnější měřítko mají mapy evropských oblastí i některých „exponovaných“ částí světa. Úplnou novinku představují tematické mapové dvoustrany Česka a Slovenska doplněné zeměpisnými rekordy a lexikálním přehledem jednotlivých krajů. Můžeme se tak např. dozvědět, jaké turistické zajímavosti (hrady, zámky, památky UNESCO, zimní střediska, lázně apod.) se nachází v jednotlivých českých i slovenských krajích. Rejstřík geografických názvů obsahuje cca 11 000 hesel.
autor:

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist