https://ekolist.cz/cz/kultura/prehled-knih-a-filmu/zaklady-dopravni-ekologie
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Základy dopravní ekologie

autor: | místo vydání: Praha | vydavatel: Ústav pro ekopolitiku, o.p.s. | rok vydání: 2009 | cena: 195 Kč
Kniha shrnuje nejnovější zajímavé poznatky mladého vědního oboru dopravní ekologie, která se zabývá systémem člověk – doprava – životní prostředí a vzájemným působením těchto složek. Jinými slovy řeší, jak se vyrovnávat se závažnými problémy v oblasti dopravy – včetně škod na životní prostředí, jako jsou dopady na změny klimatu, přírodní zdroje, zábor ploch, hluk a prach, ale i dopadů na společnost. Současné demografické změny vyžadují zásadní změnu pohledu na zajištění potřeb a dostupnost cílů s ohledem na různé skupiny obyvatel - zvláště seniorů, dětí nebo osob se sníženou mobilitou. Kniha se zabývá i otázkami financování, například očekávanou zhoršenou dostupností financí na výstavbu silnic a dalších dopravních cest. Publikace nabízí zájemcům ze všech dotčených oborů – odborníkům, studentům, praktikům, občanům, občanským iniciativám, dopravním plánovačům a politikům - nejen nové informace o dopravním sektoru a otázkách, se kterými se bude muset v dalších letech vyrovnávat. Nabízí i praktická opatření pro snižování vlivů na životní prostředí, nebo odkazy na materiály a inspirativní zdroje informací.
autor:

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist