https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/bohumin-otevrel-farmu-s-domacimi-zviraty-maugliho-ranc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bohumín otevřel farmu s domácími zvířaty Mauglího ranč

29.5.2016 16:20 | BOHUMÍN (ČTK)
Na farmě jsou i pávi, kteří by se po dvouměsíční aklimatizaci měli volně pohybovat areálem i přilehlým okolím
Na farmě jsou i pávi, kteří by se po dvouměsíční aklimatizaci měli volně pohybovat areálem i přilehlým okolím
V Bohumíně na Karvinsku se otevřela farma s domácími zvířaty, kterou místní obyvatelé pojmenovali Mauglího ranč. Farma vznikla na ploše 15 arů, atrakce za zhruba 300 000 korun tak zpestřila nabídku zábavního areálu Hobbypark, řekla ČTK mluvčí radnice Lucie Kolková.
 

Farma je rozdělena na několik částí a jedna z nich je přímo přístupná tak, aby děti mohly být v kontaktu se zvířaty. Město atrakci plánovalo několik let, ale až nyní na ni našlo peníze. "Několikrát jsme vyrazili 'na zkušenou' do ostravské zoo, od níž jsme si v půlce května přivezli kamerunské kozy a ovce. Od místních chovatelů jsme zase nakoupili kačeny, husy i slepice, ale i krocany, králíky a morčata," uvedl Jan Rozsypal, ředitel městské společnosti Bospor, která areál spravuje.

Součástí farmy jsou také dřevěné stoly a lavice se slunečníky nebo vyvýšená plošina, z níž mohou návštěvníci zvířata pozorovat. Nechybí ani zásobník na krmivo.

"Ranč má i svého hlídače, který bude dohlížet a regulovat množství návštěvníků ve veřejnosti přístupném výběhu, aby zvířata měla i dostatek soukromí. Do výběhu budou moci zájemci vstoupit pouze ve vyhrazených hodinách, a to denně vždy od 10:00 do 13:00, o víkendech a svátcích navíc i odpoledne od 15:00 do 18:00. Ve výběhu bude moci být najednou maximálně deset lidí," řekla mluvčí. Na farmě jsou i pávi, kteří by se po dvouměsíční aklimatizaci měli volně pohybovat areálem i přilehlým okolím.

Areál Hobbyparku je otevřen denně od 05:00 do 21:00, na noc se uzavírá. Kromě hlídače dohlížejí na bezpečnost a dodržování pořádku také asistenti prevence kriminality.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist