https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/cast-bezrucovych-sadu-na-vinohradech-ponese-jmeno-bratri-capku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Část Bezručových sadů na Vinohradech ponese jméno bratří Čapků

15.12.2015 10:41 | PRAHA (ČTK)
Sady leží na hranici městských částí Praha 2 a 10, v těsné blízkosti Prahy 3
Sady leží na hranici městských částí Praha 2 a 10, v těsné blízkosti Prahy 3
Část Bezručových sadů na pražských Vinohradech ponese jméno bratří Čapků. Přejmenování dnes mezi dalšími pojmenováními ulic schválili radní hlavního města. Park leží na rozhraní dvou městských částí, změna by se týkala jen oblasti mezi Korunní a Slovenskou ulicí.
 

"Bratři Čapkové se zajímali o přírodu. Přitom v Praze dosud není žádný park, sady nebo jiné místo veřejné zeleně, které by neslo jejich jméno. Jsem přesvědčen, že jim to dlužíme," uvedl místostarosta Prahy 2 Václav Vondrášek (ODS) poté, co přejmenování schválila městská část.

Sady leží na hranici městských částí Praha 2 a 10, v těsné blízkosti Prahy 3. Vznikly na přelomu 19. a 20. století na pozemcích bývalé usedlosti Šafránka. Původní název byl Městský park, jméno po básníku Bezručovi nesou od roku 1928. Část na území Prahy 10 by si ponechala původní název.

Radní dnes schvalovali také další nové názvy pražských ulic. Park, který vznikl u portálu Brusnického tunelu u Prašného mostu, ponese jméno protinacistického odbojáře ze skupiny Tři králové Václava Morávka. V Pitkovicích, kde pojmenovávají ulice po různých druzích hub přibudou Kačenková po houbě kačence české, Mecháčková po mecháčku síťnatém a Patyčková po patyčce černozelené.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist