https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/do-bytu-rodiny-v-brne-vlezla-krajta-odchytili-ji-straznici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do bytu rodiny v Brně vlezla krajta, odchytili ji strážníci

25.7.2019 00:20 | BRNO (ČTK)
Do bytu rodiny s malým dítětem v Brně-Řečkovicích vlezla v noci na středu metrová krajta královská, odchytili ji strážníci. / Ilustrační foto
Do bytu rodiny s malým dítětem v Brně-Řečkovicích vlezla v noci na středu metrová krajta královská, odchytili ji strážníci. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Do bytu rodiny s malým dítětem v Brně-Řečkovicích vlezla v noci na středu metrová krajta královská, odchytili ji strážníci. Škrtič se dovnitř dostal patrně dveřmi do zahrady, zatím ale není jasné, odkud se vzal. V tiskové zprávě to včera uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.
 

Muž se ženou se podle mluvčího probudili kolem druhé hodiny ráno a zjistili, že uvnitř bytu mají exoticky vyhlížejícího hada. "I se svým malým dítětem proto rychle odešli z domu a dočasné útočiště našli u sousedů," uvedl mluvčí.

Ještě předtím ale stihli zavřít dveře do zahrady, jimiž se plaz do místnosti pravděpodobně dostal. Tím zabránili jeho úniku do volného prostoru za domem. Z bezpečí potom zavolali na tísňovou linku městské policie. Odchytový pracovník v bytě mladé rodiny našel přibližně metrovou krajtu královskou, chytil ji s použitím speciálních kleští a vaku.

"Škrtiče převezl služebním vozidlem a zprostředkoval jeho předání do záchranné stanice. Odkud se dospělý samec krajty na pozemek u řečkovického domu dostal, zatím není jasné," uvedl mluvčí.

Strážníci evidují během roku zpravidla pouze jednotlivé výjezdy k odchytům hadů. Většinou jsou to nejedovaté užovky, například užovka červená. Její kousnutí je pro člověka prakticky neškodné, ale svým výrazným zbarvením vzbuzuje tento had u mnoha lidí strach. Brněnští strážníci odchytávali krajtu i v roce 2010 před bystrckým obchodem. V letech 2011 a 2013 zajistily hlídky městské policie v Židenicích a ve středu Brna také hroznýše královské.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist