https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/filmovy-festival-ekotopfilm-zavita-poprve-do-ceska-startuje-v-sobotu-v-praze
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Filmový festival Ekotopfilm zavítá poprvé do Česka. Startuje v sobotu v Praze

14.10.2016 05:12 | PRAHA (Ekolist.cz)
Nejstarší mezinárodní festival dokumentárních filmů o životním prostředí a udržitelném rozvoji na světě zamířil poprvé do České republiky. Jeho první ročník se uskutečnil ještě v bývalém Československu v roce 1974, od té doby se odehrává na Slovensku.
 

Festival návštěvníkům nabídne kromě 81 filmů z celého světa, řadu besed, přednášek a workshopy. Vše se odehraje 15. -19. října v pražském Hotelu Olšanka. Následovat bude program ve čtyřiceti okresních a krajských městech pro základní a střední školy.

Filmové projekce zavedou diváky podle organizátorů do odlehlých koutů světa i třeba do blízkých Modřan. Do Prahy přijedou i někteří tvůrci či hlavní filmoví aktéři, se kterými si o zajímavých tématech můžou diváci po promítání filmu osobně popovídat. Vystoupí také ekonom Tomáš Sedláček, který se s návštěvníky zamyslí nad budoucností naší Země, a bývalý prezident Microsoft Europe a kouč úspěšných lídrů společností po celém světě Jan Mühlfeit. Festivalové porotě předsedá filmař Steve Lichtag.

Cílem festivalu je vzbudit zájem o témata udržitelného rozvoje u mladé generace, uvádějí pořadatelé. Jeho nedílnou součástí je proto i Junior festival pro děti a mládež. První festivalové dopoledne proběhne v sobotu 15. října od 10:00, kde poběží bloky krátkých animovaných filmů, věnované právě nejmladším.

Vstup na celý festival je zdarma, na přednášky je kvůli kapacitě nutné se předem zaregistrovat. Celý program festivalu dostupný na webových stránkách.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist