https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/ministerstvo-zahranicnich-veci-chce-skoncovat-s-pouzivanim-jednorazovych-plastu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ministerstvo zahraničních věcí chce skoncovat s používáním jednorázových plastů

22.11.2019 00:30 | PRAHA (ČTK)
Ministerstvo zahraničních věcí chce skoncovat s používáním jednorázových plastů ve stravovacích zařízeních nebo při společenských akcích. / Ilustrační foto
Ministerstvo zahraničních věcí chce skoncovat s používáním jednorázových plastů ve stravovacích zařízeních nebo při společenských akcích. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Ministerstvo zahraničních věcí (MZV) chce skoncovat s používáním jednorázových plastů ve stravovacích zařízeních nebo při společenských akcích. Na zahradě Černínského paláce chce také zřídit kompost na posečenou trávu. V rámci večera dobrovolných závazků to včera oznámil ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). Další opatření se mají týkat také českých zastupitelských úřadů v zahraničí.
 

Podle Petříčka je cílem ekologičtější a udržitelnější fungování úřadu. Své zaměstnance chce ministerstvo také motivovat k používání jiných dopravních prostředků než aut, bude jim například přispívat na MHD. Úřad zvýší i podíl hybridních aut ve svém vozovém parku. Ambasády by zase měly mít možnost pořizovat místo služebních vozů elektrokola. "Tam, kde to terén dovolí," poznamenal Petříček.

MZV v rámci programu Zelené ambasády zřídí fond, ze kterého budou moci velvyslanectví čerpat peníze na své ekologické projekty.

Mimo ekologických závazků se chce ministerstvo zaměřit i na prosazování rovnosti mezi muži a ženami.

K dobrovolným závazkům se mohou připojit i další úřady, firmy, obce či neziskové organizace. Veškeré informace o iniciativě jsou k dispozici na webových stránkách.

Na večer dobrovolných závazků navazuje fórum pro udržitelný rozvoj, které se v Praze uskuteční dnes a pořádá ho ministerstvo životního prostředí. Tématem jsou společenské dopady nastupujících technologií a jejich využití v praxi.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist