https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/prazska-zoo-vcera-otevrela-vnitrni-expozice-a-pokladny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražská zoo včera otevřela vnitřní expozice a pokladny

26.5.2020 00:09 | PRAHA (ČTK)
V pražské zoo je vstup do pavilonů a vnitřních expozic možný za dodržení stanovených omezení. / Ilustrační foto
V pražské zoo je vstup do pavilonů a vnitřních expozic možný za dodržení stanovených omezení. / Ilustrační foto
Zoologická zahrada v Praze včera otevřela vnitřní expozice a pavilony, návštěvníky dál čekají některá omezení. Včera to sdělila mluvčí Zoo Prahy Helena Petáková.
 

V pražské zoo je vstup do pavilonů a vnitřních expozic možný za dodržení stanovených omezení. "Před vstupem je povinná dezinfekce rukou, uvnitř je nutné mít zakrytá ústa a nos a dodržovat rozestupy alespoň dva metry s výjimkou rodin," uvedla zoo na svých webových stránkách. Podle mluvčí Zoo Praha Heleny Petákové bude počet návštěvníků ve vnitřních prostorách v případě potřeby regulován zaměstnanci zoo. Doplnila, že nadále nebude možný vstup do průchozí expozice lemurů. Podle mluvčí zde za běžného provozu dochází k přímému kontaktu mezi zvířaty a návštěvníky.

Ve venkovních prostorách budou muset mít návštěvníci i zaměstnanci zahrady roušku tehdy, pokud se přiblíží ke skupině alespoň dvou lidí na vzdálenost menší než dva metry. V zoo se otevřou pokladny a restaurace. Vstupenky již tak nebude nutné zakoupit výhradně on-line cestou, jako tomu bylo doposud.

Zoologická zahrada v Troji se poprvé otevřela 28. září 1931. Do zoo loni zavítalo 1,456.526 návštěvníků. Chová přes 670 druhů zvířat.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist