https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/pribram-chce-dat-odbahnit-vodni-nadrz-kanka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Příbram chce dát odbahnit vodní nádrž Kaňka

17.5.2019 00:24 | PŘÍBRAM (ČTK)
Příbram chce dát odbahnit vodní nádrž Kaňka u Milínské ulice.
Příbram chce dát odbahnit vodní nádrž Kaňka u Milínské ulice.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Příbram chce dát odbahnit vodní nádrž Kaňka u Milínské ulice. Radní zadali studii, která navrhne budoucí podobu této vodní plochy, řekl v úterý novinářům místostarosta Martin Buršík (ANO).
 

"Schválili jsme zadání studie pro odbahnění. Jedná se o to, že chceme zvelebit Čekalíkovský rybník, a ono to na sebe úzce navazuje," uvedl místostarosta. "Zatím jde pouze o studii, o harmonogramu jsme ještě nejednali," dodal.

Radnice už dříve oznámila, že chce nedaleký Čekalíkovský rybník vyčistit a zvelebit jeho okolí. Upravit hodlá i přítok a odtok, aby se zlepšila kvalita vody v nádrži, a počítá i s propojením na stezky na Svatou Horu, k Novému rybníku či Q-klubu.

Zároveň se řeší tematické ladění celého prostoru. Místostarosta Jan Konvalinka (za ANO) by uvítal, kdyby prostor u rybníka připomínal historii italských uprchlíků z horských oblastí Valle di Ledro, kteří se dostali i do Příbrami.

Obyvatelé údolí Valle di Ledro, které tehdy patřilo Rakousku-Uhersku, museli na příkaz úřadů v květnu 1915 opustit své domovy, protože se k nim blížila válečná fronta. Předpokládalo se, že budou zpět za pár dní, do rozstřílených a vybrakovaných domů se však mohli vrátit až za čtyři roky. Přes 10.000 evakuovaných Italů našlo dočasně svůj domov v Čechách.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist