https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/sladovna-zahajila-interaktivni-vystavu-na-tema-zivot-vcel
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Sladovna zahájila interaktivní výstavu na téma život včel

23.11.2018 07:02 | PÍSEK (ČTK)
Písecká Sladovna zahájila hlavní výstavu pro zimní sezonu s názvem Včela - Tajuplný výlet za sluncem. Ilustrační snímek.
Písecká Sladovna zahájila hlavní výstavu pro zimní sezonu s názvem Včela - Tajuplný výlet za sluncem. Ilustrační snímek.
Foto | Patrick / Flickr
Písecká Sladovna zahájila hlavní výstavu pro zimní sezonu s názvem Včela - Tajuplný výlet za sluncem. Je určena pro děti a má jim představit život včely. Návštěvníci se interaktivní formou seznámí s tím, co se děje v úlu a jak náročná je výroba medu. Výstava potrvá do 28. dubna. Informoval o tom ředitel Sladovny Adam Langer.
 

"Chceme dětem v první řadě zprostředkovat nový zážitek. Ale také jim chceme ukázat, že například lžička medu, kterou si dají do čaje, je celoživotním dílem dvou včel," uvedl Langer.

Dodal, že ideu výstavy měl už v hlavě delší dobu. Inspirovala jej divadelní hra spolku Sunshine Cabaret, který před časem připravil pro děti hru Tajuplný včelí svět. Soubor s audiovizuálním představením putoval po obcích Jihočeského kraje. "A mě napadlo, že by se to nějak dále mohlo dostat do prostoru," uvedl Langer. Na divadelním představení se mimo jiné podílela i Kateřina Hadravová, která je hlavní autorkou výstavy ve Sladovně.

Návštěvníci dostanou k expozici vždy odborný výklad. "Každá skupina půjde s průvodcem, který děti a jejich doprovod zasvětí do příběhu a celý jej s nimi projde," řekl ČTK pracovník marketingu Sladovny Petr Brůha.

Kdysi průmyslová budova Sladovny je největším zážitkovým prostorem pro rodiny s dětmi v Jihočeském kraji. Sladovna má letos rozpočet 14,6 milionu Kč, zahrnuje i očekávané příjmy včetně peněz z grantů. Město letos přispělo částkou 8,3 milionu.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist