https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/soud-se-slovenskou-majitelkou-uhynulych-tygrat-skoncil-narovnanim
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Soud se slovenskou majitelkou uhynulých tygřat skončil narovnáním

15.10.2019 00:10 | VÍDEŇ (ČTK)
Soud se slovenskou majitelkou dvou uhynulých tygřat včera v rakouském Korneuburgu vyústil v podmíněné zastavení trestního stíhání. / Ilustrační foto
Soud se slovenskou majitelkou dvou uhynulých tygřat včera v rakouském Korneuburgu vyústil v podmíněné zastavení trestního stíhání. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Soud se slovenskou majitelkou dvou uhynulých tygřat včera v rakouském Korneuburgu vyústil v podmíněné zastavení trestního stíhání. Čtyřiatřicetiletá obžalovaná souhlasila s možností narovnání zaplacením částky 600 eur (zhruba 15.500 Kč), kterou stanovil soud. Informovala o tom agentura APA. Státní zastupitelství proti tomu nemělo námitek.
 

Slovenka stanula u soudu proto, že v jejím bytě v rakouském městě Hanburg an der Donau u slovenských hranic policie v srpnu zabavila dvě tygřata, která přivezla ze Slovenska a která později po jejich zabavení uhynula ve vídeňské zoo. Ženě bylo kladeno za vinu porušení zákona o obchodu se zvířaty.

Soud včera skončil takzvanou diverzí, tedy odklonem od formálního trestního řízení. Obžalovaná souhlasila s tím, že během 14 dní zaplatí stanovenou částku 600 eur a rakouské státní zastupitelství na takové řešení přistoupilo. Stíhání tak skončí zaplacením obnosu.

Zoologická zahrada ve vídeňském Schönbrunnu koncem srpna oznámila úhyn dvou tygřat, která policie na začátku srpna zabavila Slovence žijící v dolnorakouském městečku Hainburg an der Donau. Yagmur Yilmazová si mláďata přivezla ze záchranné stanice na Slovensku, ve které jako ošetřovatelka pracuje. Tvrdila, že se je snažila zachránit, když je odvrhla matka.

Slovenská pracovnice si zvířata mezi jedním ošetřením a kontrolou plánovanou na druhý den vzala na noc domů a dala je do vany, kde jim vytvořila provizorní inkubátor při teplotě 36 stupňů Celsia. Tvrdila přitom, že nevěděla, že v Rakousku není povoleno v bytech taková zvířata chovat.

V Rakousku Slovenka čelila obvinění z porušení zákona o obchodování s divoce žijícími druhy zvířat, za což jí hrozily až dva roky vězení.

Chov některých zvířat, jako jsou třeba velké kočkovité šelmy, je v Rakousku možný jen v zoologických zahradách a vědeckých zařízeních, která mají potřebná povolení.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist