https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/sumava-fotogenicka-prohlednete-si-fotografie-krasne-prirody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Šumava fotogenická: prohlédněte si fotografie krásné přírody

19.2.2014 11:30 | PRAHA (Ekolist.cz)
Kůň při práci v lese
Kůň při práci v lese
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Václav Hřebek / NP Šumava
Jednou z činností zaměstnanců Národního parku Šumava je i dokumentovat stav přírody. Díky tomu vznikají krásné a často unikátní fotografie naší přírody. Národní park připravil z těchto snímků výstavu, která bude otevřena v Českých Budějovicích v Galerii u Beránka. Na vybrané snímky se můžete podívat už teď v naší fotogalerii.
 

Nejlepší fotografie Šumavy za tento rok vybrala komise složená ze známých šumavských fotografů. Jedná se o snímky, které jejich autoři dodali do archivu Správy NP a CHKO Šumava během loňského roku. V drtivé většině případů se jedná o fotografie pořízené zaměstnanci Správy NP a CHKO Šumava.

„Z vybraných snímků vytvoříme výstavu v Českých Budějovicích, aby si je mohli prohlédnout všichni milovníci Šumavy i ti, kteří k nám momentálně nemohou přijet," uvádí Jiří Mánek, ředitel Národního parku Šumava

Do fotoarchivu Správy NP a CHKO Šumava každý rok přibývají stovky fotografií. Dnes je zde více než 6 tisíc digitálních fotek, které jsou rozdělené do 11 sekcí. Vedle kmenových zaměstnanců patří mezi autory i externí fotografové, kteří na Šumavě rádi fotí.

Soutěž o nejhezčí fotografie zavedla Správa NP a CHKO Šumava v roce 2012, hned potom co došlo k revizi a kontrole fotoarchivu.


reklama

Šumava fotogenická

předchozí    další
Železniční přejezd u Nové Pec na Lipně
Železniční přejezd u Nové Pec na Lipně
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Štěpan Rosenkranz / NP Šumava
Železniční přejezd u Nové Pec na Lipně
Milešický les
Kůň při práci
Hraniční slať
Semenáček buku
Sekerský potok
Led na Křemelné
Datlík tříprstý
 
Další informace |
{# stara reklama seznam 35509}

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist