https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/svedsti-kresliri-vystavi-v-ostrave-kresby-venovane-zmenam-klimatu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Švédští kreslíři vystaví v Ostravě kresby věnované změnám klimatu

18.1.2016 09:30 | OSTRAVA (ČTK)
Výstavu už mohli vidět lidé v 25 zemích, mimo jiné v Sýrii, Srbsku nebo Malajsii
Výstavu už mohli vidět lidé v 25 zemích, mimo jiné v Sýrii, Srbsku nebo Malajsii
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | cooltour
Pět švédských kreslířů bude od úterý 19. ledna v kulturním centru Cooltour v Ostravě vystavovat kresby věnované změně klimatu. Výstava Tváří v tvář klimatu má podpořit diskusi na téma udržitelná společnost a zvýšit povědomí o problémech životního prostředí. Zahájí ji švédská velvyslankyně Annika Jaganderová, oznámil Martin Severýn z velvyslanectví Švédska v Praze.
 

Výstavu už mohli vidět lidé v 25 zemích, mimo jiné v Sýrii, Srbsku nebo Malajsii. Dosud ji zhlédlo na 300 000 návštěvníků. "Jsem nesmírně ráda, že se výstavu konečně podaří představit i v České republice," uvedla Jaganderová. Kresby po měsíci v Ostravě zamíří do dalších českých měst, například do Liberce nebo Kolína.

Autoři Love Antell, Magnus Bard, Riber Hansson, Helen Lindholmová a Karin Sunivssonová se pokusili nebezpečí, jakým lidé planetu vystavují, vystihnout osobitým humorem. Lindholmová výstavu v Ostravě osobně uvede. "Já sama si vybírám místní potraviny z ekologického zemědělství, třídím odpad a recykluji," komentovala svůj přístup k životnímu prostředí.

Lindholmová bude na vernisáži i kreslit, společně s karikaturistou Janem Pomykačem. Grafiky, které na místě vzniknou, se vydraží. Výtěžek dostane místní nezisková organizace, která se zabývá životním prostředím v Moravskoslezském kraji, jež patří k nejznečištěnějším v zemi. Na výstavě budou k vidění rovněž díla ze Střední umělecké školy Ostrava. Výstava potrvá do 18. února.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist