https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/v-brne-zacina-ekofilm-hlavnim-motivem-je-klima-a-jeho-zmena
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Brně začíná Ekofilm, hlavním motivem je klima a jeho změna

12.10.2022 10:10 | BRNO (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V Brně dnes začne 48. ročník mezinárodního filmového festivalu o životním prostředí Ekofilm, hlavním motivem je klima a jeho změna. Festival nabídne projekce 25 soutěžních filmů, koncert, výstavy, besedy i rodinný den.
 

Projekce se uskuteční v Univerzitním kině Scala, promítat se bude také v sále společenského centra Úřadu městské části Brno-střed. Finálová pětadvacítka snímků letos vzešla z 243 přihlášených snímků. Nejvíce filmů je z Německa a České republiky, tyto státy mají v soutěži po čtyřech snímcích. Německo navíc představí ještě jeden dokument, který vznikl v koprodukci s Maďarskem. Dva filmy byly natočeny v Rakousku. Zbylých 11 soutěžních dokumentů pochází z Velké Británie, Íránu, Finska, Dánska, Švýcarska, Itálie, Polska, Nizozemí, Belgie, po jednom také z Chile a Kanady.

Doprovodný program zahájí na náměstí Svobody koncertem kapela Zrní. Nejviditelnější křižovatkou festivalu se stane právě náměstí Svobody, kterému bude po dobu trvání festivalu dominovat Ekodóm, velký stan netradičního kopulovitého tvaru. Nabídne většinu doprovodných workshopů či zážitkových programů, uskuteční se v něm i beseda s jednou z letošních porotkyň Evou Holubovou. V doprovodném programu se počítá i s dalšími besedami, uskuteční se především na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity. Připravena je také exkurze v Ústavu výzkumu globální změny Akademie věd ČR či videoworkshop Jana E. Svatoše v brněnské zoo. Na závěr akce je v plánu i rodinný den, organizátoři přichystají ekoskládačky, virtuální realitu, zájemci se díky zážitkovému programu třeba naučí opravit si své kolo.

Akce potrvá do soboty 15. října. Vstup na festival a jeho veškerý program je zdarma. Diváci se ale musejí zaregistrovat na webových stránkách festivalu www.ekofilm.cz a na jednotlivé pořady si zarezervovat vstupenku.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist