https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/v-brnenske-zoo-vznikne-expozice-himalaj-za-153-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V brněnské zoo vznikne expozice Himálaj

8.7.2020 00:53 | BRNO (ČTK)
"Vznikne několik expozic s různými druhy zvířat jako například levharty sněžnými, ovcemi modrými, supy, jaky, takiny, kiangy či makaky tibetskými," vyjmenovala Zuzana Gregorová z tiskového oddělení brněnského magistrátu.
"Vznikne několik expozic s různými druhy zvířat jako například levharty sněžnými, ovcemi modrými, supy, jaky, takiny, kiangy či makaky tibetskými," vyjmenovala Zuzana Gregorová z tiskového oddělení brněnského magistrátu.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V brněnské zoo vznikne expozice Himálaj zhruba za 153 milionů korun. Expozice nabídne například levharty nebo supy, ale také buddhistický chrám a horskou vesnici.
 

Radní Brna schválili zpracování investičního záměru. "Himálaj jedinečným způsobem přiblíží oblast nejvyšších velehor světa s jejich faunou, flórou a výjimečnou kulturou. Vznikne několik expozic s různými druhy zvířat jako například levharty sněžnými, ovcemi modrými, supy, jaky, takiny, kiangy či makaky tibetskými," vyjmenovala Zuzana Gregorová z tiskového oddělení brněnského magistrátu.

Podle náměstka primátorky Petra Hladíka (KDU-ČSL) je součástí investice i vybudování vesnice horských pastevců. "Na konci kamenité stezky vycházející z vesnice vyroste buddhistický chrám, který by měl návštěvníkům nabízet koncentrovaný duchovní zážitek," uvedl Hladík.

Podle něj město vzhledem k charakteru a rozsahu investice předpokládá financování z fondů Evropské unie. "Už je zpracovaná projektová dokumentace pro územní rozhodnutí. Projektová dokumentace pro provedení stavby bude aktualizovaná v roce 2021. Letos také příslušný stavební úřad prodloužil platnost stavebního povolení pro tuto stavbu do března 2023," řekla Gregorová.

Zoo Brno je otevřená každý den od 9:00 do 18:00. Zahradu ročně navštíví kolem 300.000 lidí. Loni byla rekordní návštěvnost přes 331 000, což je nejvíce od roku 1997.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist