https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/v-zoo-ve-dvore-kralove-se-letos-rozsvitil-vanocni-baobab
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V zoo ve Dvoře Králové se letos rozsvítil vánoční baobab

15.12.2016 10:15 | PRAHA (Ekolist.cz)
Přes pět metrů vysoký model baobabu naproti Restaurantu Lemur se v zoo poprvé rozsvítil na první den vánočních trhů
Přes pět metrů vysoký model baobabu naproti Restaurantu Lemur se v zoo poprvé rozsvítil na první den vánočních trhů
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Andrea Jiroušová / Zoo Dvůr Králové nad Labem
Nejen zvířata, ale i desítky svítících dekorací ve tvaru zvířat, více než 150 ozdobených stromečků a mohutný vánoční baobab. To vše čeká na návštěvníky zoo ve Dvoře Králové nad Labem ve vánočním hávu. Sváteční atmosféru mohou lidé v zoo čerpat od soboty 17. prosince až do 1. ledna 2017.
 

Přes pět metrů vysoký model baobabu naproti Restaurantu Lemur se v zoo poprvé rozsvítil na první den vánočních trhů, 3. prosince. Procházku zoo po setmění zpestří také desítky svítících zvířecích postav, informuje tisková mluvčí zoo Andrea Jiroušová.

Kromě světelných atrakcí najdou návštěvníci po celé zoo přes 150 vánočních stromečků, které nazdobily děti z okolních základních a mateřských škol. V pavilonech jsou pak umístěny vánoční zvířecí postavičky ze sena a slámy.

Radost podle mluvčí ale udělají hlavně zvířata a nové přírůstky. "Návštěvníci by se rozhodně měli zastavit u nově zrekonstruované expozice štětkounů, kde se se svojí matkou zabydlelo vůbec první odchované mládě štětkounů ve dvorské zoo. V pavilonu šelem pak mohou pozorovat, jak se tu má čile k světu dvouměsíční mládě dikobraza Gabriel," doporučuje.

Vstuoné do zoo je přes Vánoce zvýhodněné pro děti i dospělé. Otevírací doba je prodloužena do 19 hodin, v zahradě je možné zůstat i déle a opustit ji samostatnými turnikety. Jen na Štědrý den a Silvestra se pokladny uzavřou už ve 14 hodin, informuje zoo.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist