https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/vetsina-souteznich-filmu-festivalu-ekofilm-bude-k-videni-on-line
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Většina soutěžních filmů festivalu Ekofilm bude k vidění on-line

25.11.2020 17:24 | BRNO (ČTK)
Téma udržitelné spotřeby je dnes možná ještě aktuálnější. Právě v současné době omezení řady služeb máme příležitost zamyslet se nad naší spotřebou. Ekofilm proto zpřístupní většinu soutěžních filmů on-line," uvedl ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO).
Téma udržitelné spotřeby je dnes možná ještě aktuálnější. Právě v současné době omezení řady služeb máme příležitost zamyslet se nad naší spotřebou. Ekofilm proto zpřístupní většinu soutěžních filmů on-line," uvedl ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO).
Foto | Tatiana Syrikova / Pexels
Organizátorům mezinárodního festivalu Ekofilm v Brně se u většiny soutěžních snímků podařilo domluvit on-line projekce. K vidění budou v první polovině prosince, uvedl mluvčí festivalu Vratislav Vozník. Festival se v omezené míře uskutečnil už v polovině října, projekce v sálech ale byly původně odložené na konec listopadu. Promítání ale kvůli opatřením proti šíření koronaviru stále není možné.
 

"Zastavení epidemie je u nás v tuto chvíli hlavní prioritou, ale na festival a jeho filmy jsme rozhodně nechtěli rezignovat. Téma udržitelné spotřeby je dnes možná ještě aktuálnější. Právě v současné době omezení řady služeb máme příležitost zamyslet se nad naší spotřebou. Ekofilm proto zpřístupní většinu soutěžních filmů on-line," uvedl ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO).

Fanoušci filmů s ekologickou tematikou se na soutěžní filmy festivalu mohou těšit od 4. do 7. prosince. Najdou je na webu www.ekofilm.cz.

Letos v říjnu se konal 46. ročník festivalu, tématem byla spotřeba a její udržitelnost. Kvůli opatřením proti šíření koronaviru se ale filmy v sálech nepromítaly, program byl značně zredukovaný. Vítěze pořadatelé vyhlásili v on-line přenosu. Hlavní cenu získal ruský snímek režisérů Dmitrije Špilenoka a Vladislava Grišina s názvem "Losos nerka. Červená ryba". Zachycuje křehkou rovnováhu přírodních ekosystémů. Ocenění si odnesly i další čtyři snímky v různých kategoriích.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist