https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/votice-na-benesovsku-pripravuji-nove-biokoupaliste-pilar-na-letni-sezonu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Votice na Benešovsku připravují nové biokoupaliště Pilař na letní sezonu

9.5.2021 15:31 | VOTICE (ČTK)
Vodu v nádrži čistí rostliny a řasy, chemické látky se do ní nepřidávají. Podle radnice má přírodní koupaliště má nižší náklady na provoz a je vhodnější pro alergiky. Ilustrační foto
Vodu v nádrži čistí rostliny a řasy, chemické látky se do ní nepřidávají. Podle radnice má přírodní koupaliště má nižší náklady na provoz a je vhodnější pro alergiky. Ilustrační foto
Votice na Benešovsku připravují nové biokoupaliště Pilař na letní sezonu. Návštěvníci budou mít k dispozici i čtvrtou nádrž určenou původně pro tobogan. Město na pořízení atrakce nyní nemá peníze, proto bude čtvrtá nádrž zatím jen pro relaxaci. S otevřením areálu se počítá, jakmile to umožní počasí a opatření proti covidu-19, informoval ČTK Jan Vachtl z votické radnice.
 

Vodu v nádrži čistí rostliny a řasy, chemické látky se do ní nepřidávají. Podle radnice má přírodní koupaliště má nižší náklady na provoz a je vhodnější pro alergiky.

Biokoupaliště se poprvé otevřelo loni v červenci. Plavcům dosud sloužily tři propojené nádrže, největší je dlouhá přes 40 metrů. Po víkendu v areálu začne pracovat firma, která zprovozní čtvrtou nádrž a celé koupaliště připraví na otevření.

"Čtvrtá nádrž byla sice původně realizována na tobogan, ale bohužel za stávající situaci si tuto několikamilionovou investici nemůže město dovolit, proto zde vznikne prozatím taková malá relaxační nádrž s bublinkami a posezením," uvedl starosta Jiří Slavík (TOP 09).

Výstavba přírodního koupaliště vyšla na 30 milionů korun bez DPH, na stavbu bylo možné uplatnit odpočet daně z přidané hodnoty. Radnice podle Slavíka zjistila několik menších závad, které reklamovala, protože koupaliště je stále v záruce. Chce také ještě zastřešit vstup, aby na návštěvníky čekající u terminálu na vstupenky nepražilo slunce.

Město se 4500 obyvateli loňským provozem biokoupaliště vydělalo přes 74 000 korun. Celkové příjmy z provozu byly 518 000 Kč a výdaje 444 000 Kč. Podle Slavíka je to vzhledem k epidemii i deštivému počasí slušný výsledek.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist