https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/vypravna-show-z-krizikovy-fontany-se-vyjimecne-stehuje-na-kravi-horu-v-brne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výpravná show z Křižíkovy fontány se výjimečně stěhuje na Kraví horu v Brně

18.9.2022 00:14 | BRNO (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto | Pentachlorphenol / Wikimeda Commons
Multimediální show známá z pražské Křižíkovy fontány poprvé míří mimo hlavní město. Volnou adaptaci představení Magická fontána uvidí Brňané dnes ve 20:00 na Kraví hoře. Představení zakončí víkendové oslavy 150. výročí Brněnských vodáren a kanalizací. Program představila manažerka veřejných vztahů vodáren Renata Hermanová.
 

"Slavnosti vody pro celou rodinu se budou odehrávat v sobotu na Moravském náměstí u Jošta, v menším rozsahu tamtéž pak i v neděli odpoledne. Vyvrcholením oslav bude první a jediné představení Magická fontána v parku na Kraví hoře," oznámila Hermanová.

Ústředním motivem volné adaptace Magické fontány bude historie brněnského vodárenství. Představení připravila skupina Pyroterra a vedle vodních efektů sahajících do výšky 25 metrů budou moci lidí při něm vidět tanečníky, akrobaty a světelnou a ohnivou show.

"Přesunout celou show z Prahy do Brna původně vypadalo jednoduše, ale nakonec z toho vznikla velká výzva. Se stavěním jeviště jsme začínali doslova na zelené louce, řešili jsme, kde vzít vodu a hlavně jak ji po představení zužitkovat, aby se s ní neplýtvalo. Ačkoliv je plánování v takových podmínkách mnohem těžší, moc nás to baví. Dokonce jsme do Brna dopravili vodní oponu, která bude větší a velkolepější než v Praze," řekl ČTK režisér představení a kreativní ředitel Pyroterra Marek Solnička.

Brněnské vodárny a kanalizace provozují vodovodní a kanalizační sítě o délce 2600 kilometrů a zajišťují výrobu a dodávku pitné vody. Služby nabízí nejen na území Brna, ale také v Modřicích, Kuřimi a v dalších městech a obcích.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist