https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/web-moudra-mesta-pomuze-mestum-zvladnout-dusledky-klimaticke-zmeny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Web Moudrá města pomůže městům zvládnout důsledky klimatické změny

1.7.2018 01:21 | PRAHA (Ekolist.cz)
Organizace Nesehnutí spustila webový portál www.moudramesta.cz s příklady dobré z Česka i zahraničí. Příklady mají inspirovat aktivní lidi, místní samosprávy, politiky a političky ke včasné realizaci opatření, která pomohou městům zvládnout důsledky klimatické změny.
Organizace Nesehnutí spustila webový portál www.moudramesta.cz s příklady dobré z Česka i zahraničí. Příklady mají inspirovat aktivní lidi, místní samosprávy, politiky a političky ke včasné realizaci opatření, která pomohou městům zvládnout důsledky klimatické změny.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Organizace Nesehnutí spustila webový portál www.moudramesta.cz s příklady dobré praxe z Česka i zahraničí. Příklady mají inspirovat aktivní lidi, místní samosprávy, politiky a političky ke včasné realizaci opatření, která pomohou městům zvládnout důsledky klimatické změny.
 

Na webu jsou příběhy o tom, jak lze navrhnout zelený vnitroblok, jak v Hradci Králové a Kodani hospodaří s dešťovou vodou, nebo jak ve Vídni zavedli sdílená nákladní kola. Příběhy s podrobnými kroky jak na to, lze stáhnout ve formátu PDF nebo sdílet na sociálních sítích s těmi, kteří by s tím podle vás mohli něco dělat. Přidat inspirativní příběh z místa, kde žije, může kdokoliv.

Jedním z cílů Nesehnutí je podpora účasti veřejnosti na plánování a rozhodování o záměrech a projektech, které mohou ovlivnit životní prostředí. "Tvoříme společně města budoucnosti: v rovnováze s lidmi i s přírodou," říká Radoslava Krylová z organizace Nesehnutí.

Města budoucnosti podle hnutí hledají alternativy, které jim umožní vytvářet zdravé a příjemné, přírodu nezatěžující prostředí pro své obyvatelstvo. "Potřebují pro to odvážné radnice, které přicházejí s řešeními a současně dávají prostor aktivním obyvatelům a obyvatelkám, kteří mají zájem o své okolí a chtějí ho měnit," říká Krylová.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist