https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/z-rezervace-v-jar-uteklo-14-lvu-lide-se-maji-mit-na-pozoru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Z rezervace v JAR uteklo 14 lvů, lidé se mají mít na pozoru Video

10.6.2019 00:29 (ČTK)
Z Krugerova parku v Jihoafrické republice utekla skupina 14 lvů.
Z Krugerova parku v Jihoafrické republice utekla skupina 14 lvů.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Z Krugerova parku v Jihoafrické republice utekla skupina 14 lvů. Byla spatřena poblíž mozambické hranice a úřady provincie Limpopo civilisty vyzvaly, aby se měli na pozoru. Podle jihoafrických úřadů jde o největší skupinu lvů, jíž se dosud něco podobného podařilo.
 

Strážci parku ji sledují, chtějí zvířata odchytit a vrátit do parku. Krugerův park patří k největším rezervacím v Africe. Z velké části je oplocen a podle úřadů není jasné, kudy se lvi dostali ven.

Mluvčí parku Ide Phahla řekl, že vrátit smečku do parku nemusí být nejvhodnější řešení. Může utéct znovu nebo se dostat do teritoriálního sporu s konkurenty. Uvažuje se o možnosti převézt lvy jinam a najít pro ně dostatečně velké území.

Uprchlé lvy spatřili v blízkosti dolů u města Phalaborwa. V ulicích města se občas objeví divoká zvířata a část obyvatel už byla svědkem útoku lvů.

Obavy ze smečky zvyšuje čerstvý případ z tohoto týdne, kdy v Krugerově parku zabil leopard dvouleté dítě. Bližší okolnosti incidentu nejsou známé, strážci pouze oznámili, že leoparda zabili.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist