https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/za-falesnou-zpravu-o-vyskytu-pumy-dostal-muz-podminku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Za falešnou zprávu o výskytu pumy dostal muž podmínku

3.1.2020 00:17 | KROMĚŘÍŽ (ČTK)
Okresní soud v Kroměříži uložil trestním příkazem roční podmínku muži, který loni v červenci na lince 158 oznámil, že u Zdounek na Kroměřížsku viděl pumu. / Ilustrační foto
Okresní soud v Kroměříži uložil trestním příkazem roční podmínku muži, který loni v červenci na lince 158 oznámil, že u Zdounek na Kroměřížsku viděl pumu. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Okresní soud v Kroměříži uložil trestním příkazem roční podmínku muži, který loni v červenci na lince 158 oznámil, že u Zdounek na Kroměřížsku viděl pumu. Policisté zjistili, že si zprávu o pohybu šelmy vymyslel. Stejnou fotografii, kterou chtěl šestatřicetiletý muž výskyt pumy potvrdit, našli na internetu. Za šíření poplašné zprávy mu hrozilo až tříleté vězení. Na potrestání muže upozornil včera server iROZHLAS.cz, kterému to potvrdila okresní státní zástupkyně Jana Kranzová.
 

Soud muže uznal vinným přečinem šíření poplašné zprávy. "Bylo u něj podmíněně upuštěno od potrestání a stanovena zkušební doba v trvání jednoho roku za současného vyslovení dohledu nad obviněným," řekla serveru Kranzová. Okresní státní zastupitelství v Kroměříži se případem zabývalo ve zkráceném přípravném řízení. V návrhu na potrestání tak uvedlo nižší trest, než stanovuje zákon. Muž se policistům při výslechu přiznal, že si vše vymyslel.

Zprávy o možném pohybu pumy přijali policisté loni v létě z několika míst v České republice. Jen na Kroměřížsku prověřovali podobná svědectví například u Hoštic, Dřínova nebo Litenčic, kde přivolaný veterinář zjistil, že nalezené stopy patří velkému psovi. Policejní mluvčí Simona Kyšnerová tehdy uvedla, že policie v těchto případech žádné protiprávní jednání neshledala.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist