https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/zacala-vystava-infotherma-predstavuje-novinky-ve-vytapeni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Začala výstava Infotherma, představuje novinky ve vytápění

18.1.2016 17:17 | OSTRAVA (ČTK)
Největší výstava věnovaná vytápění Infotherma začala v pondělí na výstavišti Černá louka v Ostravě. Jejím hlavním cílem je představit technické novinky v otopných systémech, o které mají návštěvníci největší zájem. Snaží se také reagovat na nově vypsané dotace na ekologické kotle a obyvatelům Moravskoslezského kraje, který patří k nejznečištěnějším regionům v Evropě, nabízí nejen přehlídku těchto výrobků, ale i poradenský servis. ČTK to řekli za pořadatele Libor Kostelný a Alena Bujáková.
 

"Naší snahou je, aby lidé na výstavě získali co nejvíce informací. Novinek je všude hodně a lidé se v tom špatně orientují. Máme tady několik poradenských středisek, konference přednášky a diskuse," řekl Kostelný. Někdy je podle něj informací možná až moc, protože nabídka vystavovatelů je opravdu široká. "Je tady třeba 66 firem s tepelnými čerpadly. Každá firma pochopitelně tvrdí, že to jejich je nejlepší," řekl Kostelný.

Zájemci si u vystavovatelů mohou prohlédnout různé typy ekologických kotlů, v doprovodném programu se tomuto tématu věnují přednášky i besedy. Společný stánek Státního fondu životního prostředí a moravskoslezského hejtmanství nabízí pomoc s vyplňováním žádostí o dotace a také informace o další možné dotaci Nová zelená úsporám.

Velká část výstavy patří kachlovým kamnům. "Kachláky jsou teď ve velké módě, především ty kombinované formy, krb a kachlák, anebo kachlové kuchyňské sporáky. Proto jsme zvolili jako největší expozici svět kachlových kamen, a tam je na 30 firem domácích a zahraničních," řekl Kostelný.

Výstava Infotherma potrvá do 21. ledna. Je otevřena denně od 09:00 do 18:00. Plné vstupné stojí 80 korun, zlevněné 40 korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist