https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/zacina-tyden-vedy-a-techniky-tematem-je-i-zivotni-prostredi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Začíná Týden vědy a techniky, tématem je i životní prostředí

31.10.2011 09:00 | PRAHA (Ekolist.cz)
Například o klimatických změnách se bude v rámci Týdne vědy a techniky hovořit hned několikrát v několika městech.
Například o klimatických změnách se bude v rámci Týdne vědy a techniky hovořit hned několikrát v několika městech.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zítra začíná již jedenáctý ročník festivalu Týden vědy a techniky, který potrvá až do 11. listopadu. Zájemci v Praze, Českých Budějovicích, Brně, Ostravě a Olomouci i v dalších městech republiky budou mít jedinečnou možnost navštívit přednášky, promítání dokumentárních filmů či výstavy, nahlédnout do laboratoří a knihoven a poznat, jak se dělá věda.
 

Zatímco v dopoledních hodinách budou akce zaměřeny především na středoškoláky, odpolední a podvečerní přednášky a doprovodné akce budou pro širokou veřejnost. Je ale třeba sledovat, zda je ta která akce přístupná široké veřejnosti nebo jen registrovaným návštěvníkům.

Mezi témata festivalu patří také životní prostředí. Akcí zaměřených tímto směrem je celkem 29 a jejich seznam je zde. Například v Praze se bude hned druhý listopadový den přednášet o zvířatech a paragrafech. Akce budou i v jiných městech – třeba v Hradci Králové se 8. listopadu se mohou zájemci dozvědět více o energetickém využití bioplynu. O den později se mohou Pražané i Brňané poslechnout různé přednášky na stejné téma - globální oteplování. V jižních Čechách bude celých 11 dní zaměřeno na geneticky modifikované potraviny. Zájemci o biologii mohou vybírat ze seznamu 66 akcí.

Týden vědy a techniky a Dny otevřených dveří pracovišť Akademie věd (AV) ČR koordinuje Odbor popularizace vědy a marketingu Střediska společných činností AV ČR.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist