https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/zranene-veverky-nasly-domov-v-zoo-decin
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zraněné veverky našly domov v Zoo Děčín

28.10.2019 00:30 | DĚČÍN (ČTK)
Ve výběhu veverek obecných v Zoo Děčín, který byl několik měsíců prázdný, se zabydluje sourozenecký pár veverek.
Ve výběhu veverek obecných v Zoo Děčín, který byl několik měsíců prázdný, se zabydluje sourozenecký pár veverek.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | zoodecin.cz
Ve výběhu veverek obecných v Zoo Děčín, který byl několik měsíců prázdný, se zabydluje sourozenecký pár veverek. Několik týdnů stará mláďata našli strážníci českokamenické městské policie v tamním parku. Veverky pravděpodobně vypadly z hnízda, řekla novinářům tisková mluvčí zoo Alena Houšková.
 

Mláďata měla několik zranění. "Obě utrpěla otřes mozku, samička krvácela z oka, sameček z nosu," řekla Houšková. Vyšetřil je veterinář, který zjistil, že byla dehydratovaná a podvyživená. Ve volné přírodě by nepřežila.

Chovatelé zoo zahájili umělý odchov. Museli je krmit každé tři hodiny speciální náhražkou mléka a dělat jim pravidelné masáže bříšek a genitálií, aby veverčata správně vylučovala. "Nyní už využívají expozice, která je plná veverčích vychytávek," řekla chovatelka Klára Křížková. Doplnila, že se v expozici nacházejí krmítka se stříškou z plexiskla, odkud veverky vyjídají oblíbené dobroty. Veverky mohou dovádět i na houpačkách, lézt po lanech a když jsou unavené, spát v jedné z budek.

Dnes půlroční veverky obecné najdou návštěvníci děčínské zoo v komplexu Expozice Českosaského Švýcarska, nedaleko jezevce lesního.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist