https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-jak-na-ekologickou-svatbu-v-zime
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Jak na ekologickou svatbu v zimě

10.12.2008 01:52
Svatby v zimě mají své kouzlo a je škoda, že velká spousta lidí se jich bojí. Pokud si i vy letos řeknete své ano v zimě, berte to jako výzvu, ze které budete mít ve finále ohromnou radost. A o to více, ponese-li se svatba v ekologickém směru, který je zároveň stále populárnější. Inspirujte se našimi tipy!
 

Svatba jako z pohádky

Krajina zahalená do bílého závoje, stromy lesknoucí se pod vrstvou ledu, focení ve sněhu, horká čokoláda nebo punč a svatební hostina doprovázená zvuky praskajícího krbu. To je jen pár důvodů, proč i zimní svatba může být pohádková.

Proč mít svatbu v zimě:

• Neperete se o volný termín
• Fotografové i cateringové firmy mají čas
• Budete si připadat jako Popelka
• Zasněžená krajina = nádherné fotky
• Všichni budou tančit, aby se zahřáli

Do jakých barev ladit zimní svatbu?

K zimní svatbě se nejvíce hodí studená barevná paleta. Úžasně vypadá třeba stříbrná v kombinaci s bílou a světle růžovou. Studený nádech pak jemně doplňte živým jehličím. Klidně mezi svatební barvy zahrňte i červenou a zlatou, dodáte tím svatbě vánoční atmosféru.

Zimní svatební šaty

Svatba v zimě rozhodně neznamená, že k oltáři půjdete nabalená jako sněhulák. Poohlédněte se po svatebních šatech s dlouhým rukávem, i v zimních kolekcích najdete nádherné krajkové či hezky střižené modely. Bílý kožíšek či bolerko přes ramena z vás udělá Popelku či dokonce ledovou královnu.

Teplo i v zimě

Při pomyšlení na svatbu v zimě si mnozí představí drkotající zuby prokřehlých svatebčanů a brodění se ve sněhové břečce v překrásných šatech. Nic z toho se však nemusí naplnit, stačí jen vše důmyslně naplánovat a snažit se udržet všechny a všechno v teple. Obřad můžete mít bez obav venku, pokud své hosty shromáždíte ve vyhřívaném party stanu (stan na párty si můžete vypůjčit od specializované firmy nebo pořídit na Hawaj.cz) a dopřejete jim dostatek horkého svařáku a hutnou polévku.

Svatební dekorace

Namísto umělých dekoracích využijte dary přírody, například šišky, jeřabiny nebo třeba jehličí, jímž můžete ozdobit svatební tabuli. Svatbu ve svátečním čase pak dokonale umocní dekorace ze sušených plátků pomeranče, jablek nebo slaměné ozdoby. A nezapomeňte na svíčky, lucerny a romantická světýlka!

Ekologická svatba…. Jak a proč?

V rámci udržitelného a šetrného způsobu života se v poslední době rozmohl trend zelených neboli ekologických svateb. Představa, kolik materiálu padne na jednu svatbu a kolik odpadu se vyprodukuje pouze kvůli jednomu dni, je totiž poměrně děsivá. V rámci zájmu o životní prostřední to ale neznamená, že se musíte vdávat ve lněných šatech a krmit své hosty pouze biopotravinami.

Tipy, jak jednoduše uspořádat ekologickou svatbu:

• Šetřete lesy a rozesílejte elektronické pozvánky
• Zapomeňte na jednorázové nádobí a balenou vodu
• Nechte se k obřadu dovézt koňským kočárem
• Sestavte si menu z lokálních sezónních potravin
• Dejte přednost domácímu jídlu (zaúkolujte maminky, babičky, … )
• Vdávejte se v jednoduchých šatech, které potom unosíte
• Nebo si šaty nechte ušít švadlenou
• Vyměňte si prstýnky ze dřeva či recyklovaných kovů
• Poproste svatebčany, ať myslí na ekologičnost i při výběru svatebních darů

reklama


Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

LD

Libor Dostálek

29.9.2020 05:59
Já si teda nedokážu představit, že bychom měli mít svatbu v zimě. To by přítelkyně asi umrzla :-D Pořád jí je zima, takže budeme mít svatbu v červnu. Ještě nemáme skoro nic zařízené, protože jsem ji teprve nedávno požádal o ruku. Objednal jsem pěkný zásnubní prsten z https://www.sperky-prsteny.cz/ a přítelkyně byla hodně dojatá. O svatbě jsme se předtím nebavili, takže to pro ni bylo velké překvapení.
Odpovědět
ms

martin samek

11.9.2022 21:33
Jsem úplně nadšená, když vidím, že stále více snoubenců přemýšlí o ekologické svatbě, aby touto jednodenní událostí zbytečně nezatěžovali přírodu. Množí se i dodavatelé, kterým je myšlenka udržitelnosti blízká, kteří se ohlíží na lokálnost a co nejekologičtější řešení. Mezi nimi je nejvýraznější svatební studio TO.GET.HER. Kdyby ale nebyla poptávka, není ani nabídka. Děkuju tímto všem snoubencům, kteří se rozhodli jít tou složitější, ale zelenější cestou a chtějí mít svatbu udržitelnout, s co nejmenším dopadem na životní prostředí a klidně i úplně zero waste.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist