https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/PR-novy-beh-e-learningovych-kurzu-o-ochrane-prirody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PR článek

Nový běh e-learningových kurzů o ochraně přírody

2.10.2018 10:02 (Fórum ochrany přírody )
Certifikát obdrží absolventi kurzu s úspěšností vyšší než 70 %.
Certifikát obdrží absolventi kurzu s úspěšností vyšší než 70 %.
Fórum ochrany přírody spustilo nový ročník on-line vzdělávání v ochraně přírody. Dvě úspěšná kola studia proběhly v loňském školním roce 2017/2018. Moderní vzdělávací koncept účastníkům garantuje jednak rozvoj jejich stávajících odborných znalostí, ale zároveň nabízí nejnovější poznatky a příklady praxe z oblasti ochrany životního prostředí. Kurzy jsou v českém prostředí jedinečné jak svým rozsahem, tak zaměřením.
 

Cílem nových kurzů je zlepšení informovanosti a vzdělání mezi odbornou veřejností o problematice ochrany přírody a postavení tohoto tématu ve společnosti.

Hlavními tématy vzdělávacího konceptu jsou globální změna klimatu, kritické myšlení v ochraně přírody, ochrana vod, lesnictví, šetrné zemědělství, zvláštní typy managementů a vývoj české krajiny. Úroveň výuky v kurzech je srovnatelná s bakalářským studiem, někde s větším či menším důrazem na praktické aplikace. Tomu odpovídá i složení autorských týmů, patří do něj jak vysokoškolští kantoři, tak i praktičtí ochranáři, např. Bedřich Moldan, Vojtěch Kotecký, Tomáš Vrška, Jan Kadavý, Vojtěch Abrahám, Pavel Marhoul, David Pithart, atd. Celkem zde přednáší 39 přednášejících. Kurzy jsou určeny především k rozšíření základních znalostí v oboru, aktualizaci vědomostí dle nejnovějších poznatků z výzkumu a seznámení se s příklady dobré a špatné praxe.

E-learningové kurzy jsou určeny především pro úředníky, kteří chtějí mít soudobé informace a podklady pro vlastí práci a argumentaci; absolventy, kteří se chtějí zorientovat v praktických otázkách ochrany přírody a profesionální i amatérské ochranáře z řad zaujaté veřejnosti, kteří si chtějí ujasnit, jak některé věci fungují a seznámit se s možnostmi praktických opatření.

Účastník kurzu by měl počítat s přibližně 30 hodinami intenzivního studia na jednotlivý kurz. K absolvování kurzů je zapotřebí pouze počítač a internet. Do kurzů je možné se zapojit i po jeho začátku, důležité je absolvovat do 31. 12. 2018 závěrečný test a práci, jinak je tempo studia zcela individuální.


reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

VP

Václav Příhoda

21.6.2022 10:07
Toto je podle mě na dnešní době super. Ten velice snadný přístup ke vzdělávání. Já už mám všechny školy dávno za sebou, nicméně to neznamená, že bych se nepokoušel vzdělávat dál. Hodně teď zkuším různé vzdělávací kurzy, které nabízí tato agentura: https://vox.cz/ Zatím mám velice dobrou zkušenost, člověk se opravdu přiučí něco nového.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist