https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/aktiviste-z-greenpeace-promitli-na-budovu-vlady-vzkaz-pro-babise
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Aktivisté z Greenpeace promítli na budovu vlády vzkaz pro Babiše

10.12.2019 00:25 | PRAHA (ČTK)
Vzkaz požadující, aby Česko přijalo plán na uhlíkovou neutralitu v Evropské unii do roku 2050, včera promítli aktivisté z hnutí Greenpeace na budovu vlády.
Vzkaz požadující, aby Česko přijalo plán na uhlíkovou neutralitu v Evropské unii do roku 2050, včera promítli aktivisté z hnutí Greenpeace na budovu vlády.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Petr Zewlakk Vrabec / Greenpeace
Vzkaz požadující, aby Česko přijalo plán na uhlíkovou neutralitu v Evropské unii do roku 2050, včera promítli aktivisté z hnutí Greenpeace na budovu vlády. Česko plán na razantní snížení emisí odmítá. Premiér Andrej Babiš (ANO) před několika dny zopakoval, že ani na nadcházejícím jednání evropských státníků ho nepodpoří.
 

Několik aktivistů začalo při setmění z Dvořákova nábřeží promítat po částech na budovu vlády heslo "Chraňte klima, aby tady mohly žít i naše děti! Greenpeace." Projekci prokládali obrazy plamenů.

Podle člena Greenpeace Jana Freidingera chce organizace Babišovi sdělit, že jediná cesta k tomu, aby se oteplení planety udrželo pod 1,5 stupně Celsia, což je cíl pařížské klimatické dohody, je dosažení uhlíkové neutrality do roku 2050.

"Doufáme, že se premiér zachová odpovědně, přehodnotí svůj dosavadní názor, dá na to, co říká věda," řekl Freidinger. Heslo vycházejí z předvolebního hesla hnutí ANO vybrala organizace záměrně.

"To je celý smysl té uhlíkové neutrality a všech klimatických opatření. Abychom planetu a životní podmínky v aspoň stávající podobě, ideálně i lepší zanechaly i pro naše děti a budoucí generace," dodal aktivista.

Babiš minulý týden zopakoval, že ani na dalším jednání Evropské rady, které se koná tento týden, nepodpoří plán na uhlíkovou neutralitu do roku 2050.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

RV

Richard Vacek

10.12.2019 13:01
Aktivisté žádné děti mít nemohou, protože lidí je i tak na světě dost a člověk je největší škůdce. Pokud má aktivista dítě, tak to s ochranou planety nemyslí vážně.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist