https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/aktiviste-z-greenpeace-vyvesili-transparent-na-jerab-u-notre-dame
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Aktivisté z Greenpeace vyvěsili transparent na jeřáb u Notre-Dame

9.7.2020 11:23 | PAŘÍŽ (ČTK)
Aktivisté Greenpeace na jeřábu u Notre Dame
Aktivisté Greenpeace na jeřábu u Notre Dame
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Aktivisté z organizace Greenpeace vyvěsili protestní transparent na obřím jeřábu u katedrály Notre-Dame v Paříži. Francouzskou vládu a prezidenta Emmanuela Macrona obviňují z toho, že nedělají dost v boji s klimatickými změnami, napsala agentura AP. Katedrála nyní prochází rekonstrukcí kvůli rozsáhlému požáru, který ji poničil v loňském roce. Veřejnost do ní proto nemá přístup.
 

Organizace Greenpeace ve svém prohlášení uvedla, že na jeřáb do výšky asi 80 metrů vyšplhali čtyři lezci dnes brzy ráno. Nahoře vyvěsili transparent s nápisem Klima: Je čas jednat. Po několik hodinách nápis sundali a slezli dolů. Podle francouzské pobočky Greenpeace při akci nebyl nikdo zadržen.

"Francie toho nedělá dost, pokud jde o kontrolu klimatických změn," uvedl Jean-Francois Juilliard z Greenpeace France. "Nyní je čas jednat, už máme dost slibů a projevů," dodal.

Místní volby, které se konaly minulý měsíc, ukázaly narůstající podporu strany Zelených ve velkých francouzských městech. Prezident Macron si nedávno vysloužil opatrnou pochvalu za jmenování bývalé členky strany Zelených Barbary Pompiliové do čela ministerstva životního prostředí. Organizace Greenpeace tehdy uvedla, že si váží odhodlání Pompiliové bojovat proti klimatickým změnám. Zároveň nicméně dodala, že pochybuje, zda bude mít ministryně na celkovou politiku vlády dostatečný vliv.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (4)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

va

vaber

10.7.2020 08:13
co kdyby tam aktivisté vyvěsili nápis, lidé přestaňte jezdit auty, omezte spotřebu energie , nepoužívejte chemii v domácnostech ,nemnožte se jak králíci , chovejte se ohleduplně k přírodě,
ale lidé umí ukazovat jen na toho druhého,vini jsou všichni ne jen vláda i když Macrona nemám rád
Odpovědět
ig

10.7.2020 10:24
Co má Francie ještě víc udělat? Z 80 % má výrobu elektřiny bezemisní :-O

Někdo mě tu nedávno peskoval za názor, že aktivisty nezajímají fakta, ale jenom si chtějí pořádně zaprotestovat, jedno proti čemu. Jenže jak jinak si tohle mám vysvětlit? :-)
Odpovědět
SC

Stanislav Chytrý

14.7.2020 13:00 Reaguje na
Přesně tak. Myslím, že nejen Francie toho dělá pro ochranu přírody hodně. Netvrdím, že by se nedalo dělat více, ale jsou státy, které naší planetu drancují podstatně hůře a proti kterým nikdo neprotestuje.
Odpovědět
SC

Stanislav Chytrý

14.7.2020 12:59
Tak ať hoši jdou ostatním příkladem a vyjedou do Afriky sázet stromy. On jim pan Yacouba Sawadogo poradí co mají dělat. Takto to je stejný greténismus co předvádí jistá nejmenovaná švédská psychicky nemocná osoba.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist