https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/aktiviste-z-posledni-generace-v-berline-pocmarali-kanclerstvi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Aktivisté z Poslední generace v Berlíně počmárali kancléřství

31.10.2023 16:28 | BERLÍN (ČTK)
Spolkové kancléřství v Berlíně.
Spolkové kancléřství v Berlíně.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | PantherMediaSeller / Depositphotos
Klimatičtí aktivisté ze skupiny Poslední generace (Letzte Generation) dnes při protestu v Berlíně počmárali bílou fasádu spolkového kancléřství oranžovou barvou. Několikrát na budovu napsali slogan "Olaf lže", který byl i na mnoha transparentech, které si s sebou protestující přinesli. Někteří jedinci se zjevně přilepili na chodník před úřadovnou německého kancléře Olafa Scholze.
 

Podle reportéra agentury DPA proti aktivistům, částečně s použitím síly, zakročili uniformovaní policisté i bezpečnostní síly v civilu. Někteří demonstranti, volající po větší ochraně klimatu ze strany vlády, byli zadrženi a policie si zjistila jejich osobní údaje. Dohromady se před kancléřstvím podle policie shromáždilo zhruba 70 lidí.

Sociálnědemokratický (SPD) německý kancléř Scholz tvrdí, že opatření vlády proti "klimatické katastrofě" jsou dostatečná, píše Poslední generace ve svém prohlášení. "To je životu nebezpečná lež," uvedla skupina, která na sebe v poslední době upozornila například blokádami důležitých sinic. Nedávno členové skupiny v Berlíně potřísnili barvou Braniborskou bránu a Světové hodiny na Alexandrově náměstí.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ss

smějící se bestie

31.10.2023 17:58
No, když poslední generace - tak do Patagonie, na Aljašku, Sibiř s nima !
Ať si Němci dělají co chtějí, že.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

31.10.2023 18:00
Sbírka idiotů, kteří umí akorát ničit.
Odpovědět
mara polasek

mara polasek

1.11.2023 07:03
tady je videt v realu co zpusobuji za skody ty vecne kydy o uhoreni v pekle klimaticke zmeny. akademici se prou o vysledcich zmen, media strasi a lidi bez patricnych informaci panikari...
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist