https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/aktivistka-thunbergova-v-bristolu-zkritizovala-politiky-i-media
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Aktivistka Thunbergová v Bristolu zkritizovala politiky i média

2.3.2020 00:19 | BRISTOL (ČTK)
Mladá švédská aktivistka Greta Thunbergová v pátek opět zkritizovala politiky a média, kteří podle ní ignorují hrozbu klimatických změn.
Mladá švédská aktivistka Greta Thunbergová v pátek opět zkritizovala politiky a média, kteří podle ní ignorují hrozbu klimatických změn.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Mladá švédská aktivistka Greta Thunbergová v pátek opět zkritizovala politiky a média, kteří podle ní ignorují hrozbu klimatických změn. Na demonstraci v Bristolu na jihozápadě Anglie rovněž slíbila, že se nenechá umlčet, informovala agentura Reuters. Podle zpravodajské stanice BBC se na protestní akci sešlo 30.000 lidí.
 
Demonstrace za klima v Británii.
Demonstrace za klima v Británii.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora

"Neumlčí mě, svět je v plamenech - a co vás?" zeptala se sedmnáctiletá švédská aktivistka shromážděných. "Politici, média a ti, co jsou u moci, tento stav nouze zcela ignorují. V podstatě se nic nedělá... navzdory všem těm pěkným slovům," řekla. "My jsme změna a změna přichází, ať se vám to líbí, nebo ne," dodala.

Lidé, kteří se v Bristolu sešli, měli plakáty s nápisy jako "Změňte politiku, ne klima" nebo "V tomto okamžiku nemá vzdělání smysl".

Svou ekologickou aktivitu zahájila Thunbergová předloni v létě ve Stockholmu protestem před švédským parlamentem, při němž držela transparent s nápisem Školní stávka za klima. Posléze se k ní připojili studenti ze Švédska i dalších států světa, kteří takto začali stávkovat každý pátek. Předminulý týden se Thunbergová účastnila protestní akce v severoněmeckém Hamburku.

V Británii je Thunbergová od předminulého víkendu. Minulé úterý zavítala na univerzitu v Oxfordu, kde se setkala s nositelku Nobelovy ceny za mír Malalou Júsufzaiovou, které je nyní 22 let. Thunbergová pákistánskou bojovnici za právo dívek na vzdělání označila za svůj vzor. Júsufzaiová napsala, že Švédka "je jedinou přítelkyní, kvůli které bych šla za školu".


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (5)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

VK

Václav Kain

2.3.2020 09:18
To naprosto hloupé švédské nedochůdče si pokoj nedá.Bude a bude otravovat lidem životy.
Odpovědět
MJ

Martin Jasan

3.3.2020 12:53 Reaguje na Václav Kain
Co vám otravuje život, to že upozorňuje na klimatickou krizi?
Neměla by normálně uvažujícímu člověku vadit spíš ta klimatická krize samotná? Extrémy v horku, suchu i deštích.
Odpovědět
ml

8.3.2020 19:13 Reaguje na Václav Kain
Dobrý den, souhlasím s Vámi. Dokud ji ale budou "podporovatelé" financovat, pokoj nedá. Kdyby nebyla tak nasupená, vzteklá a hrubá, vypadala by její "podivná extempore" o trochu lépe...
Odpovědět
VN

Václav Neguš

8.3.2020 18:24
Snad se někdy Greta i zastydí !
Odpovědět
ml

8.3.2020 19:15 Reaguje na Václav Neguš
Snad, ale to by musela POCHOPIT, co svými pseudo-eko-aktivitami zavinila...
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist