https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/australsti-celnici-nasli-38-tun-mrtvych-zelv-zabich-stehynek-nebo-masa
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Australští celníci našli 38 tun mrtvých želv, žabích stehýnek nebo masa

4.4.2023 01:14 (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Bedny plné mrtvých želv, žabích stehýnek a syrového masa zabavili australští celníci a další bezpečnostní složky při jedné z největších operací zaměřených na biologickou bezpečnost země. Při zátahu ve skladišti v Sydney našli 116 různých druhů nelegálně dovážených produktů, které dohromady vážily 38 tun, informoval zpravodajský server BBC News.
 

Austrálie má jedny z nejpřísnějších pravidel týkajících se biologické bezpečnosti na světě. Tresty za jejich porušení zahrnují vězení a pokuty až 6,8 milionu australských dolarů (asi 99,2 milionu korun).

Rozsah zabavených produktů označil ministr zemědělství Murray Watt za šokující. "Často vidíme malé množství rizikových produktů, které se sem dostávají poštou nebo je dovezou cestující. Ale objev tohoto rozsahu a povahy je důraznou připomínkou toho, co je v sázce, když nebudeme zaníceně bránit naši cennou biologickou bezpečnost," uvedl.

Austrálie patří mezi jednu z mála zemí na světě, kterým se podařilo uchránit před některými z nejinvazivnějších chorob a škůdců na světě, jako je slintavka a kulhavka nebo ptačí chřipka H5N1.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Karel Zvářal

Karel Zvářal

5.4.2023 15:30
Na jakou komunitu to asi tak ukazuje? Neskutečné barbarství!
Odpovědět
MU

Michal Ukropec

6.4.2023 12:57 Reaguje na Karel Zvářal
Velká mocnost na východě.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist