https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/australsti-farmari-vypestovali-nejtezsi-boruvku-na-svete-velkou-jako-micek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Australští farmáři vypěstovali nejtěžší borůvku na světě velkou jako míček

16.3.2024 00:01 (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto | Mayu P. / Flickr
Farmáři z australského Nového Jižního Walesu vypěstovali borůvku, která je velká zhruba jako golfový míček, váží 20,4 gramu a překonala rekord Guinnessovy knihy coby nejtěžší borůvka na světě. Informoval o tom zpravodajský server The Guardian.
 

Pěstitelská firma Costa borůvku sklidila 13. listopadu loňského roku a tento týden ji zástupci Guinnessovy knihy oficiálně uznali jako nejtěžší na světě. Úctyhodný je také její průměr 39,31 milimetru.

"Když jsem ji dal na váhu, byl jsem trochu v šoku," řekl Brad Hocking, který ve firmě Costa vede oddělení borůvek. "Věděl jsem, že jsou velké, ale musel jsem ji zvážit dvakrát, abych se o tom ujistil."

Obří borůvka je nyní zmrazená, ale firma zvažuje, že ji nechá zalít do pryskyřice a pověsí si ji na zeď, dodal Hocking.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

kk

karel krasensky

16.3.2024 11:44
Slabé.V minulosti sovětský agronom Trofim Lysenko vypěstoval švestky velikosti liské hlavy.Z pecek byl vysazen švestkový sad a očekavala se obří uroda.Bohužl přišla druhá světová válka a sad byl zcela zničen dělostřelbou a nasledným požárem.Škoda.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist