https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/bellerin-investoval-do-nejekologictejsiho-fotbaloveho-klubu-sveta
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bellerín investoval do nejekologičtějšího fotbalového klubu světa

9.9.2020 11:45 | LONDÝN (ČTK)
Pětadvacetiletý Bellerín se dlouhodobě angažuje ve prospěch ochrany životního prostředí. Nedávno se mu podařilo získat prostředky na výsadbu 60 000 stromů v Amazonském deštném pralese.
Pětadvacetiletý Bellerín se dlouhodobě angažuje ve prospěch ochrany životního prostředí. Nedávno se mu podařilo získat prostředky na výsadbu 60 000 stromů v Amazonském deštném pralese.
Foto | Jordi Gras / Flickr.com
Španělský fotbalista Arsenalu Héctor Bellerín investoval do klubu Forest Green Rovers, který je proslulý svými ekologickými aktivitami. V klubu ze čtvrté anglické ligy, který od mezinárodní federace FIFA a OSN získal ocenění jako "nejzelenější fotbalový klub světa", je nyní druhým největším akcionářem.
 

Prezident Forest Green Rovers Dale Vince, jenž podniká v oblasti zelené energie, zavedl v klubu řadu ekologických opatření. Jeho stadion New Lawn je napájen energií ze solárních panelů, o hřiště pečují sekačky na solární pohon a jako první klub má zcela organicky pěstovaný trávník. V roce 2017 se Rovers stali prvním sportovním klubem s nulovou uhlíkovou stopou.

Pětadvacetiletý Bellerín se dlouhodobě angažuje ve prospěch ochrany životního prostředí. Nedávno se mu podařilo získat prostředky na výsadbu 60 000 stromů v Amazonském deštném pralese. Společně s Vincem chce zvýšit povědomí o ekologických tématech mezi zástupci fotbalových klubů a mezi fanoušky.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist