https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/botanicka-zahrada-praha-uvede-prednasky-o-cestovani-v-exotice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Botanická zahrada Praha uvede přednášky o cestování v exotice

21.1.2024 00:10 | PRAHA (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Botanická zahrada v Praze letos pro veřejnost připravila přednášky zaměřené na cestování v tropických a exotických oblastech. Zúčastnit se mohou návštěvníci v areálu trojské zahrady nebo on-line. Vstupné bude zájemce stát 180 korun a v ceně je i vstup do zahrady. Přednášky se budou konat každý týden od 1. února do 21. března.
 

"Pro naše návštěvníky opět připravujeme cyklus oblíbených přednášek. Letošní rok v botanické zahradě bude tropický a během přednášek budeme cestovat do nejrůznějších exotických oblastí," uvedl ředitel zahrady Bohumil Černý.

Přednášek se zúčastní například horolezec Radek Jaroš, který popíše svoji cestu ke Koruně Himálaje nebo cestovatel Tomáš Vejmola, který bude přednášet o cestování po Jižní Africe. Jedna z přednášek bude i o skleníku Fata Morgana, který letos oslaví 20 let od otevření. Zájemci tak získají informace o budování skleníku, odkud pocházejí rostliny, které v něm rostou a jak to vypadá v jeho zázemí. Své zkušenosti popíší také odborníci botanické zahrady, kteří v loňském roce cestovali do Chile, Singapuru, na Madagaskar a do Thajska.

"Návštěvníci se dozví, co na takových cestách děláme a co přivážíme k nám do zahrady. Během jedné přednášky zavzpomínáme i na někdejšího ředitele botanické zahrady Jiřího Haagera a přiblížíme jeho sen o tropickém skleníku," sdělil Černý.

Termíny a témata přednášek jsou na webových stránkách botanické zahrady. Konat se budou v novém výstavním sále nebo ve Vinotéce sv. Kláry, a to vždy ve čtvrtek od 17:30.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

KN

Kristýna Novotná

8.2.2024 05:33
To bych si ráda poslechla. My sice jezdíme jenom po Čechách pod stan, který manžel objednal vloni z https://www.naturehikecz.cz/ , ale doufám, že to tak nebude napořád. Ne, že by to bylo špatný, není, ale nějaká exotická dovolená u moře by se mi taky líbila. Jen tak si ležet na pláži a nic nedělat :-) .
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist