https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/botanicka-zahrada-v-teplicich-pripravila-valentynske-prohlidky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Botanická zahrada v Teplicích připravila valentýnské prohlídky, představí i rostliny s afrodiziakálními účinky

12.2.2022 01:30 | TEPLICE (ČTK)
Velmi často se mezi afrodiziakální rostliny řadí kakaovník obecný, neboť kakao a čokoláda patří mezi stimulanty, antidepresiva a afrodiziaka.
Velmi často se mezi afrodiziakální rostliny řadí kakaovník obecný, neboť kakao a čokoláda patří mezi stimulanty, antidepresiva a afrodiziaka.
Botanická zahrada v Teplicích připravila pro návštěvníky valentýnský víkend. Průvodce v komentovaných večerních prohlídkách představí párům rostliny, které mají afrodiziakální účinky a upozorní na zajímavosti spojené s květinami a láskou. Speciální prohlídky spojené s významnými svátky či událostmi lákají do světa rostlin stále více zájemců. ČTK to řekl ředitel botanické zahrady Petr Šíla.
 

Den sv. Valentýna, svátek všech zamilovaných, se každoročně slaví 14. února. Tradici má v anglosaských zemích, v posledních letech se rozšířil i do dalších zemí. Protože právě květinami se nejčastěji vyjadřuje náklonnost, rozhodla se botanická zahrada k oslavám přidat. "Velmi často se mezi afrodiziakální rostliny řadí kakaovník obecný, neboť kakao a čokoláda patří mezi stimulanty, antidepresiva a afrodiziaka. Zajímavé také je, že zázvorovité kostusy obsahují v podzemních oddencích látky, které se užívají k výrobě hormonální antikoncepce. Ty máme v tropickém skleníku a průvodce na ně jistě upozorní," uvedl kurátor zahrady Jan Ptáček.

Rostliny jsou rozesety po celé skleníkové expozici a průvodce je představí v nevšední podobě zšeřelého skleníku s hořícími svíčkami po zavírací době. "Zájem o komentované prohlídky je velký, většinou jsou vyprodané," uvedl ředitel. Kapacita je omezena, na jednu prohlídku může osm párů. "Cílem je, aby každý měl ten správný intenzivní zážitek," řekl Šíla. Mimořádné prohlídky, které zahrada pořádá jednou za dva měsíce, mají zpřístupnit botaniku každému. "Nevšední valentýnské provázení lze opakovat jen jednou do roka a dámy dostanou ze zahrady malou pozornost v podobě kytice," dodal Šíla.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Zbyněk Šeděnka

12.2.2022 21:00
Když už tam nacpali kakaovník, tak předpokládám, že tam bude i celer.
Odpovědět

Jirka Černý

12.2.2022 21:49 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Ono je to vlastně jedno, nejlepší přírodní afrodiziakum je když má pěkný zadek, nebo něco jiného to je na vkusu každého soudruha.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist