https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brabec-odmitl-kritiku-ze-vlada-malo-bojuje-proti-suchu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brabec odmítl kritiku, že vláda málo bojuje proti suchu

18.6.2020 11:33 | PRAHA (ČTK)
Ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD) se také razantně zastal farmářů a způsobu jejich hospodaření.
Ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD) se také razantně zastal farmářů a způsobu jejich hospodaření.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | pxhere
Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) odmítl kritiku opozice, že vláda dostatečně nebojuje proti suchu. Argumentoval tím, že kabinet připravil koncepce a desítky tisíc projektů. Uvedl to na mimořádné schůzi, kterou si vymohla opozice kvůli projednání zákonů týkajících se ochrany vod a půdy.
 

"Vláda nespala. Opravdu připravila desítky tisíc opatření, které dnes můžeme vidět, a také změnu legislativy," řekl ministr. Podle něj se realizuje 12 až 15 projektů denně, mezi které patří i vodovody, kanalizace nebo budování malých vodních nádrží.

"Čelíme výzvě, která je možná největší v moderních dějinách lidstva, poznamenal Brabec. Podle něj má Česko omezené možnosti, jak zmírnit oteplování, daleko větší možnost má v adaptaci na tento stav.

Ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD) se razantně zastal farmářů a způsobu jejich hospodaření. Prohlásil, že ho jejich trvalé napadání rozčiluje. Odmítl například tvrzení, že by tuzemští zemědělci používali příliš pesticidů. Podle něj naopak jejich spotřeba v ČR klesla a nejvíc se jich spotřebuje ve Francii, Itálii a Německu. "Nenapadejte naše zemědělce, že nadužívají plošně pesticidy," prohlásil.

Předseda SPD Tomio Okamura uvedl, že "voda je strategická surovina a její význam jen poroste". V případě ochrany vody by podle svých slov radikálnější a v ústavě by deklaroval, že veškeré vodní zdroje jsou majetkem státu, který je dává k využití za podmínek stanovených zákonem.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (9)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

JD

Jiří Daneš

18.6.2020 19:06
Co asi říkají bojovníci proti suchu na to, že prší a prší i když CO2 pořád neklesá? A co na to Gretka?
Odpovědět
Karel Zvářal

Karel Zvářal

18.6.2020 19:09 Reaguje na Jiří Daneš
Buďme rádi, doháníme obří deficit.
Odpovědět
PJ

Petr Jílek

19.6.2020 05:09 Reaguje na Jiří Daneš
Tady je problém v tom, že voda mnohde letí po povrchu pryč, páchá škody ale nevsakuje se do podzemí. I v deštivých letech klesá hladina spodních vod.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

19.6.2020 10:19 Reaguje na Jiří Daneš
Jednou zaprší a všichni si hned myslí, že vše je jen lež.... :-)
Odpovědět
Sl

Slovan

18.6.2020 20:01
Nechápu, jak mohla ČSSD nominovat na dnes tak důležitý post člověka, který nedělá obsolutně nic pro to, aby se situace v zemědělství zlepšila. On se bojí udělat cokoli a vše blokuje. Největší idiotsví ukázal v zákazu chovu slepic v klechových chovech. To bylo tak neuvěřitelně průhledný...
Odpovědět
Sl

Slovan

18.6.2020 20:02 Reaguje na Slovan
Samozřejmě píši o Tomanovi.
Odpovědět
JS

Jiří S

19.6.2020 08:33 Reaguje na Slovan
V čem spočívalo jeho idiotství ohledně klecových chovů?
Odpovědět
Pa

PavelA

19.6.2020 11:03 Reaguje na Jiří S
Přece v tom,že nepodpořil zákaz klecových chovů :),aby se sem mohla valit vejce z klec.chovů ze zahraničí.
Odpovědět
JS

Jiří S

19.6.2020 20:23 Reaguje na PavelA
Tak to musí být opravdový idiot, když se na rozdíl od ostatních skutečně zamyslel a na rozdíl od ostatních o těch chovech něco ví a zná :D...
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist