https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/britske-zabavni-parky-nabizeji-slevu-vymenou-za-plastovou-lahev
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Britské zábavní parky nabízejí slevu výměnou za plastovou láhev

26.7.2018 00:35 (ČTK)
Návštěvníci některých z nejpopulárnějších turistických atrakcí v Británii mohou mít vstup za poloviční cenu. Stačí, když do automatu (na obrázku) u vchodu vrátí prázdnou plastovou láhev.
Návštěvníci některých z nejpopulárnějších turistických atrakcí v Británii mohou mít vstup za poloviční cenu. Stačí, když do automatu (na obrázku) u vchodu vrátí prázdnou plastovou láhev.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Coca-Cola
Návštěvníci některých z nejpopulárnějších turistických atrakcí v Británii mohou mít vstup za poloviční cenu. Stačí, když do automatu u vchodu vrátí prázdnou plastovou láhev. Autory projektu jsou provozovatel tematických parků Merlin a nápojový gigant Coca-Cola.
 

Boxy na láhve budou instalovány u vchodů do Alton Towers, Thorpe Park, Chessington World of Adventures a do Legolandu, avšak slevové poukázky budou platit ve všech 30 atrakcích, které firma Merlin v Británii provozuje. Do přístroje lze vložit jakoukoli půllitrovou láhev. Pilotní program poběží do poloviny října.

Iniciativa vychází z výzkumu společnosti Coca-Cola, který zjistil, že 64 procent Britů dá na recyklaci více odpadu, pokud dostanou okamžitou odměnu. V současné době se v Británii recykluje jen 43 procent z každoročně prodaných 13 miliard plastových lahví. Každý den jich jde na skládky 700.000.

Projekt vracení plastových láhví za úhradu spustila na britském maloobchodním trhu jako první už dříve společnost Co-op. Kromě svých obchodů je použila při letních hudebních festivalech. Vybrané láhve, za které lidé dostávají voucher k útratě, jsou recyklovány a vyrábějí se z nich láhve na vlastní vodu značky Co-op, napsal list The Guardian.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist