https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brne-budou-jednat-ministri-zivotniho-prostredi-9-zemi-o-vetsi-ochrane-prirody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Brně budou jednat ministři životního prostředí 9 zemí o větší ochraně přírody

12.3.2024 08:51 (ČTK)
Základní témata jsou tři, a to světelné znečištění, chemické znečištění vod a cirkulární ekonomika a využívání recyklátů.
Základní témata jsou tři, a to světelné znečištění, chemické znečištění vod a cirkulární ekonomika a využívání recyklátů.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
O tom, jak více ochránit přírodu, a tím pádem i lidské zdraví, budou dnes v Brně diskutovat ministři a ministryně životního prostředí devíti evropských zemí společně se zástupci Evropské agentury životního prostředí. Základní témata jsou tři, a to světelné znečištění, chemické znečištění vod a cirkulární ekonomika a využívání recyklátů, řekl ČTK ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL). V Brně bude hostit kolegy ze Slovenska, Maďarska, Polska, Bulharska, Rumunska, Slovinska, Rakouska a Německa.
 

V tématu světelného znečištění je Česko podle Hladíka lídrem a průkopníkem a dokonce již zavedlo normu, která tento druh znečištění s nepříznivými vlivy na zdraví člověka i mnohých živočichů reguluje. "Snažíme se prosazovat regulaci i v EU. Dostávají se k nám například svítidla z Číny, která nemají limit maximální intenzity a svítí intenzivně bíle," řekl Hladík.

Druhým tématem je chemické znečištění, které se týká například obsahu léčiv ve vodě a vodních tocích. Ministři budou také jednat o tom, jak by se mohly využívat recykláty a kolik bych jich mohly například obsahovat primární plastové výrobky, aby ubývalo odpadů. Setkání má mít konkrétní výstupy, které Hladík se svými kolegy přestaví po jednání.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

MU

Michal Uhrovič

12.3.2024 09:29
A náš IT manažer tam bude taky?
Odpovědět

Jaroslav Řezáč

12.3.2024 11:54
je to třeba.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist